Artikkeli: Lukijoilta 2013–2018

8.6.2017 klo 12:55

Uimahalli, Lempäälän mahdollisuus

ESA SALMINEN   
Lempäälä on vireä kunta Tampereen kupeessa. Tuntuu kuin hyvinvointi- ja terveysasioissa Lempäälä olisi jämähtänyt 1970-luvulle. Täällä Pirkanmaan sydämessä on jahkailtu uimahallia noin 20–30 vuotta. Eipä ole näkynyt. Yleisin ja suosituin perustelu uimahallin hylkäämiselle näyttää olevan taloustilanne.

Nyt on Lempäälän päättäjien aika unohtaa vanhentuneet hylkäysperustelut. Taloustilanne ei käy enää perusteluna uimahallittomuudelle. Uusi nykyaikainen hallia puoltava perustelu voisi olla terveysperusteinen.

Uimahalli kuluttaa verovaroja, mutta uimahalli tuo kuntalaisille hyvinvointia, terveyttä ja onnellisuutta. Onnellisuus on tervetullutta. Terveyden ja hyvinvoinnin kautta tulee säästöjä. Jos hallituksen sote toteutuu ja maakuntamalli toteutuu, uimahalli silti säästää Lempäälän omia ja maakunnan menoja, joten Lempäälän oma uimahalli on hyvä asia myös Pirkanmaan maakunnalle.

Uimahalli voisi olla Lempäälän kärkihanke ja vetovoimatekijä. Rakennusvaihtoehtoja on useita. Ideaparkin seutu on huonoin vaihtoehto uimahallin paikalle. Bussivuorot ovat Ideaparkkiin onnettomat. Loogisin uimahallin paikka olisi Sääksjärvi tai Kulju. Jos uimahalli rakennettaisiin Sääksjärvelle, se olisi myös Vuoreksessa asuvien tamperelaisten uimahalli. Kolmas vaihtoehto voisi olla vanhan lukion alue, kun ensi lukuvuonna Lempäälässä aukeaa uusi uljas lukio, ja vanha lukiotalo jää miltei tyhjäksi.

Nyt on aika siirtyä uimahalliaikaan. Tehdään Lempäälästä terveellisempi paikka elää. Uimahalli on aina nähty uhkana. Nyt on aika nähdä uimahalli mahdollisuutena, sijoituksena lapsillemme.

|||

Kirjoitus on julkaistu  ensimmäisen kerran Lempäälän-Vesilahden Sanomissa 7.3.2017

Etusivun aihekuva:

Kuva: Cai Melakoski

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *