Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

11.7.2017 klo 10:11

Vasemmistoliiton asemat vahvistuivat Nokialla

Kuvassa Nokian Kerholan edessä liehuu vasemmistoliiton viiri, koska käynnissä on Pirkanmaan vasemmiston kevätkokous 2015.

 

Teksti ja kuva: CAI MELAKOSKI   
Vihreiden ja vasemmistoliiton vaalivoitot näkyivät selvästi Nokian kaupunginvaltuuston täyttäessä luottamuspaikkoja kesäkuisessa kokouksessaan. Edellisten kuntavaalien jälkeen kuusi valtuustoryhmää perusti yhteisen 40 hengen valtuustoryhmän, joka muun muassa jätti valtuuston kolmanneksi suurimman ryhmän, vasemmistoliiton, tyystin ilman puheenjohtajan paikkoja.

Nyt valinnat valmisteltiin ja tehtiin sopuisasti, ja myös vasemmistoliiton 310 äänen, 1,7 prosentin ääniosuuden ja yhden paikan lisäykset näkyvät lopputuloksessa.

Vasemmistoliiton nykyistä yhdeksänjäsenistä valtuustoryhmää johtaa Kimmo Lamminsivu, varapuheenjohtajana toimii Merja Techtolin.

Kahden vuoden toimikaudeksi valitussa yhdeksänjäsenisessä kaupunginhallituksessa vasemmistoliittoa edustavat Anne Nyman varajäsenenään Matti Haapala ja Anneli Lehtonen varajäsenenään Kimmo Lamminsivu.

Yhdeksänjäsenisiä lautakuntia valittiin nyt neljä. Vapaa-aikalautakuntaa ja teknistä lautakuntaa ei enää asetettu, vaan niiden tehtävät annettiin muille lautakunnille. Kaupunkikehityslautakunta sen sijaan on uusi lautakunta.

Vasemmistoliitolle kaksi puheenjohtajan ja yksi varapuheenjohtajan paikka

Vasemmistoliitto sai puheenjohtajan paikan rakennus- ja ympäristölautakunnassa. Tehtävää hoitaa Mika Ovaskainen, hänen varajäsenensä on Matti Haapala. Vasemmistoliiton toisella paikalla lautakunnassa istuu Marja-Leena Torkki varajäsenenään Roosa Kajakoski.

Perusturvalautakunnan varapuheenjohtajaksi valittiin Ilkka Kotiranta varajäsenenään Marja-Leena Torkki. Vasemmistoliitto sai lisäksi lautakuntaan yhden varajäsenen tehtävän, jota hoitaa Ville Nevala.

Entisen kasvatus- ja opetuslautakunnan tehtäviä hoitaa nyt sivistyslautakunta. Vasemmistoliittolaiset jäsenet ovat Kimmo Lamminsivu (varajäsen Tero Salonen) ja Teresa Kvick (Heidi Lindstedt).

Uuden kaupunkikehityslautakunnan vasemmistojäsenet ovat Matti Haapala (Kai Flink) ja Merja Techtolin (Tuula Kallio-Bezemer).

Kaupunginvaltuuston viisijäsenisen vaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Kimmo Lamminsivu (Anneli Lehtonen). Seitsenjäsenisessä tarkastuslautakunnassa ei vasemmistoliitolla viime vaalikaudella ollut yhtään edustajaa, nyt saatua varajäsenen paikkaa hoitaa Jussi Vuorenniemi. Viisijäsenisen keskusvaalilautakunnan vasemmistoliittolaiseksi jäseneksi valittiin Sinikka Niemi, sisääntulojärjestyksessä kahdeksanneksi varajäseneksi valittiin Kirsti Niemi.

Kiinteistötoimitusten uskottuja miehiä valittiin seitsemän, heistä vasemmistoliittoa edustaa Heidi Lindstedt.

Pirkanmaan käräjäoikeuden kolmen nokialaisen lautamiehen joukossa on vasemmistoliiton Sinikka Niemi.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon jäseniksi Nokian valtuusto esittää neljää jäsentä varajäsenineen, vasemmistoliitosta mukana on Raimo Sorsa (Ilkka Kotiranta).

Nokian vasemmiston kunnallisjärjestön valinnat

Kevätkokouksessaan huhtikuussa Nokian vasemmiston kunnallisjärjestö valitsi puheenjohtajakseen Kimmo Lamminsivun ja varapuheenjohtajaksi Matti Haapalan

Kunnallistoimikunnan varsinaisiksi jäseniksi valittin Merja Techtolin, Ilkka Kotiranta, Tuula Kallio-Bezemer, Anneli Lehtonen, Helge Nurmi, Teresa Kvick, Jarno Tuohiniemi, Ville Nevala, Heidi Linstedt ja Seppo Kallio.

Kunnallistoimikunnan varajäseniksi valittiin Eissen Reponen, Tapio Wigelius, Voitto Vihanta, Raimo Sorsa ja Susanna Pekkola.

Kunnallistoimikunnan järjestäytymiskokous valitsi kunnalistoimikunnan sihteeriksi Jarno Tuohiniemen ja taloudenhoitajaksi Tuula Kallio-Bezemerin. Työvaliokunnan muodostavat puheenjohtajan, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja ja Merja Techtolin.

Nokian valtuustosta aiemmin Vasen Kaistassa:

Vasemmiston suurin valtuustoryhmä Pirkanmaalla kasvoi, vaalivoitto Nokialla (19.4.2017)
Tampereen valtuusto maan kirjavin, Nokian Pirkanmaan punaisin (23.11.2016)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *