Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

26.8.2017 klo 15:07

Maailmankuulu Machines-elokuva ja keskustelu vaatetustilaisuudesta Tampereella

Machinesin kuvat tuovat parhaimmillaan mieleen antiikin kuvaston, eteenkin Sisyfoksen. Lähde: Filmikamari ry. (Kuva ja kuvateksti Vertti Luostarisen elokuva-arviosta)

 

Toimittaja: CAI MELAKOSKI
Useilla palkinnoilla palkittu ja elokuvafestivaaleilla eri puolilla juhlittu dokumenttielokuva Machines (koneet) on vihdoinkin Tampereella. Elämää ja olosuhteita intialaisessa tekstiilitehtaassa kuvaava elokuva esitetään huomenna sunnuntaina elokuvateatteri Niagarassa kello 15.00.

Vertti Luostarinen kuvasi elokuvaa Vasen Kaistassa julkaistussa arvostelussaan: “Rahul Jainin elokuva Machines kertoo intialaisen tekstiilitehtaan arjesta. Se kuvaa sitä modernisaation likaista kääntöpuolta, joka monesti jää meiltä sivuun siitäkin huolimatta, että erinäiset ihmisoikeusjärjestöt meille siitä materiaalia jatkuvasti tuuttaavat.

Machines välttää kaikkea päälleliimattua humanistisuutta ja salonkikelpoista puhuttelevuutta. Se on tyylipuhdas koneiston kuvaus, joka ei sorru opetuselokuvamaisuuteen tai turhaan tarinallistamiseen.”

Tämän intialais-suomalais-saksalaista tuotantoa olevan elokuvan kesto on 71 minuuttia. Yksi elokuvan tuottajista on Iikka Vehkalahti. Elokuvan tuotantoa ovat tukeneet Yleisradion Dokumenttiprojekti, Suomen Elokuvasäätiö ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus (AVEK).

Elokuvaa levittää Suomessa Pirkanmaan Elokuvakeskus, ja levitystä tukevat Suomen elokuvasäätiö, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM, Ammattiliitto Pro ja Teollisuuden Ammattiliitto Team.

Keskustelutilaisuus vaateteollisuudesta

Maksutonta elokuvaesitystä seuraa kahvitarjoilu ja keskustelu vaatetusteollisuuden tilasta Suomessa ja maailmalla.

Sosionomi (AMK) Minna Minkkinen juontaa tilaisuuden, jossa keskustelijoina ovat leikkaaja ja nuorisojaoston jäsen Veera Hakanperä (Teollisuuden Ammattiliitto TEAM), Euroopan parlamentin jäsen Merja Kyllönen, muotoilija Pipsa Kämäräinen (Uhana Design) sekä kunnontyön lähettiläs Iida Viljanen (Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK).

Elokuvan traileri:

Asiasta lisää muualla verkossa:

Tilaisuuden esittely (Facebook)
Machines (Elokuvan kotisivut)
Machines-elokuva (Elokuvan suomalainen Facebook-sivu)

Elokuvan arvostelu Vasen Kaistassa:

Ihmisiä ikiliikkujan hampaissa (24.2.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *