Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.10.2017 klo 11:27

Hannu Lehikoinen on poissa

Hannu Lehikoinen on poissa, mutta elämäntyö oikeudenmukaisemman maailman puolesta jatkuu. (Kuva: Marja-Liisa Torniainen)

 

SATU KOSOLA
Kunnanvaltuutettu Hannu Lehikoinen on kuollut. Lempäälän Sääksjärven koulun luokan- ja matematiikanopettaja menehtyi yllättäen keskiviikkona 27. syyskuuta 2017.

61-vuotias Hannu Lehikoinen toimi kunnallisissa luottamustehtävissä yli 30 vuotta. Ensimmäisen kerran hänet valittiin kunnanvaltuustoon vuonna 1997. Viime kevään kuntavaaleissa Hannu Lehikoinen oli edelleen Vasemmiston ääniharava. Hän oli kuluvalla kaudella kunnanhallituksen ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen.

Me Hannu Lehikoisen puoluetoverit menetimme poliittisen isämme. Kun sateisena tiistai-iltana muistelimme häntä Kuljun Työväentalolla hiljaisen hetken jälkeen, kyyneleet olivat kaikkien silmissä.

Näin kuvasi tuntojaan eräs pitkäaikaisimmista jäsenistämme:
– Toverin poismeno on kaihertanut minun sydämessä ja olen pohtinut, miksi tämä ottaa niin koville. Sitten havaitsin syyn: Hannu Lehikoinen oli hyvä mies.
– Hannu Lehikoinen oli Lempäälän vasemmiston suurin dynamo, aina energinen. Hän jaksoi pitää vähäosaisempien puolta, jatkoi toinen muistelija.

Vasta keväällä vaalien aikaan toimintaamme mukaan tulleet sanoivat, että Hannu Lehikoinen sai kaikille aikaan tunteen, että on tervetullut. Tämä ei ollut hänelle mikään päälleliimattu ominaisuus, vaan osa hänen luonnettaan ja suurta sydäntään. Hän todella iloitsi siitä, että saimme uusia ihmisiä mukaan. Hän sanoi tämän moneen kertaan myös ääneen. Hannu Lehikoisen ansiosta uusille aktiiveille vastaanotto politiikan maailmaan oli siis todella lämmin. 

Hannu Lehikoinen oli opettaja ja kasvattaja ei vain lapsille vaan meille kaikille. Hän oli se henkilö, joka sai minutkin lähtemään mukaan politiikkaan. Hänen sanansa vakuuttivat. Henkilökohtaisesti sain tuntea tämän kannustavan ja luottamusta tuovan kohtelun monasti.

Hannu Lehikoisella oli ainutlaatuinen kyky rauhoittaa silloin, kun meillä muilla meni liian lujaa tai asiat stressasivat. Omalla vähäeleisellä tyylillään Hannu vaan totesi:
– Noo, otetaan ihan rauhassa, kyllä se tästä järjestyy.

Meille Hannu Lehikoinen oli lämminsydäminen, kaikkia tukeva, kannustava ja reilu ihminen. Hän jätti meille isot saappaat täytettäväksi. Ikävämme on sanoinkuvaamaton, mutta jatkamme taistelua oikeudenmukaisuuden puolesta.

Elämme voimakkaasti myös Hannun Lehikoisen perheen surussa, vaikka sen surun määrää emme voi edes käsittää.

 

Kirjoittaja on Vasemmistoliiton Lempäälän kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja.

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *