Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

10.1.2018 klo 16:05

Meidän Merja

Merja Kyllönen on hän osallistui vasemmistoliiton kuntaparlamenttiin viime lokakuussa. Siellä hänet tapasi myös Emilia Riihonen. (Kuva: Eero Kinare.)

EMILIA RIIHONEN
Olen uusi ja ummikko politiikan saralla. Osallistuin ensimmäisen kerran kunnallisvaaleihin 2017 ja yllätyksekseni pääsin varavaltuutetuksi. Tämän jälkeen aloinkin opettelemaan ja oppimaan, miten ja millä tavalla politiikka toimii ja mitä se oikeastaan on.

Osallistuin vasemmistoliiton kuntaparlamenttiin Vantaalla. Jännitti. Jännitti kaikki ne ihmiset. Miten osaan asioita ja miten olla kaikkien niiden kanssa, jotka ovat jo paljon kauemmin olleet politiikassa ja vasemmistoliitossa mukana.

Viikonloppu meni mukavasti. Siihen sisältyi paljon hyviä puheenvuoroja ja mukavia ihmisiä. Sain paljon uusia tuttavuuksia. Yksi puhujista oli presidenttiehdokkaamme Merja Kyllönen. Hän puhui rauhasta. Rauhan merkityksestä maiden välillä. Hän puhui mutkattomasti. Puheessa ei ollut kapulakieltä, vaan minäkin uusi keltanokka ymmärsin sen ja sen sanoman. Ja ihanaa, Merja puhui tuttavallisesti lenkkarit jalassa. Meidän kaikkien Merja. Merja, joka puhuu niin, että sen ymmärtää tavallinen kansalainen.

Parlamentti loppui ja jokainen lähti tahoillensa. Itse lähdin metroasemalle muiden matkassa. Joukossa käveli tutun näköinen ihminen lenkkarit jalassa matkalaukkua vetäen. Katsoin, ”olikohan se”, ”ei, ei se voi olla”. Eihän presidenttiehdokas kävele metroasemalle ja lähde metrolla lentokentälle. Mutta kyllä se oli, Merja käveli meidän matkassa lenkkarit jalassa matkalaukkua vetäen metroa odottamaan. Siinä pienessä porukassa muutama sana vaihdettiin tuiki tavallisista asioista. Meidän Merja todella on meidän Merja. Tavallinen ihminen, joka puhuu ymmärrettävällä tavalla ja sulautuu meidän kaikkien joukkoon. Samalla hän kuitenkin on niin viisas, että sopii enemmän kuin hyvin meidän kaikkien presidentiksi.

Tämän takia valintani on selvästi numero 2!

 

|||

Merja (”Mertsi”, ”Kyllikki”) Kyllönen. Syntynyt 1977 Suomussalmella, asuu Suomussalmen Pesiökylässä puolisonsa ja kolmen koiran kanssa.

Mertsin matkassa, Kyllikillä kylässä  -juttusarjassa kuvataan kohtaamisia presidenttiehdokas Merja Kyllösen kanssa.

 

Mertsin matkassa, Kyllikillä kylässä -juttusarjan muut kirjoitukset:

Presidentti ja arvomaailma (19.1.2018)
Merja kanssa Arkadianmäellä (17.1.2018)
Yksi puhelu vakuutti (16.1.2018)
Meidän Merja (10.1.2018)
Brysselin suihku yhdisti maailmanparantajat
(7.1.2018)

 

Lue lisää muualta verkossa:

Arvon presidentti, Merja Kyllönen (Vaalikampanjasivut)

Merja Kyllönen ‒ MEP Täydellä tarmolla & suurella sydämellä (Kotisivut)

Mertsin matkassa, Kyllikillä kylässä -juttusarjan muut kirjoitukset:

Brysselin suihku yhdisti maailmanparantajat (7.1.2018)

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *