Artikkeli: Uutiset 2013–2018

19.1.2018 klo 11:51

Presidentti ja arvomaailma.

Merja Kyllönen on myös Martti Korhosen valinta presidentiksi. (Kuva: Vasemmanpuoleisessa kuvassa Merja Kyllönen Euroopan parlamentin istunnossa Olivier Hansenin valokuvaamana. (Alkuperäistä kuvaa on rajattu.) Kuva on julkaistu GUE/NGL:n Flickr-kansiossa lisenssillä CC BY-NC-ND 2.0 . Martti Korhosen kuvan on ottanut Cai Melakoski Tampereen Eläkeläisten 60-vuotisjuhlassa marraskuussa 2015)

 

Teksti: MARTTI KORHONEN
Monenlaista on elämän virralle sattunut ja monessa on saanut olla mukana. Nyt kohdalle sattuivat kysymykset presidentin virasta, vaaleista ja arvomaailmasta.

Ihmiset ovat politiikan suola: ihmisten erilaiset arvot, taustat, näkemykset, kokemukset, ideologiat ja huolet. Ne kasvattavat, vievät yhteen ja erilleen. Se kuuluu elämään. Minulla on ystäviä, tuttavia, tovereita, kavereita luulisin, että lähes kaikista yhteiskunta kerroksista. Yhden kanssa synkkaa heti, toisen kanssa se vaatii aikaa ja keskusteluja. Mutta ennen kaikkeahan yhdessä tekeminen vaatii molemminpuolista hyväksymistä. Sen, että näkee ja kunnioittaa myös toisen ihmisen näkemyksiä. On niin helppo olla oikeassa, aina ja ikuisesti. Mutta se ei ole elämää eikä se ole muuta kuin yksinäisyyttä.

En muista sitä milloin kohtasimme Merjan kanssa ensimmäisen kerran, kauan kauan sitten joka tapauksessa. Rempseydestä on tullut Merjan tavaramerkki. Hänen kohdallaan tuo rempseys toimii. Minulle rempseyden takana on Merja, joka on paljon muutakin. Hän on humaani, ajatteleva ja vastuullinen, inhimillinen ihminen. Hänen teemoissaan nousevat esille yhteisvastuu, ilmasto, ympäristö ja sosiaalisuus. Merja puhuu meistä ja vastuustamme: Meidän tiemme on rauhan tie ja vastuumme on globaalia. Siksi näkökulmamme on oltava tulevaisuuden rakentamisen näkökulma. Siksi ja näistä syistä valintamme puoli on siellä missä sydän on. Merja Kyllönen on sydämen valinta.

 

Mertsin matkassa, Kyllikillä kylässä -juttusarjan muut kirjoitukset:

Merjan kanssa Arkadianmäellä (18.1.2018)
Yksi puhelu vakuutti (16.1.2018)
Merjan kanssa Arkadianmäellä (18.1.2018)
Meidän Merja (9.1.2018)
Brysselin suihku yhdisti maailmanparantajat (7.1.2018)

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Merja Kyllönen: Ilmastonmuutos suurin uhka (14.1.2018)
Arvot keskustelussa Hämeenkyrössä ja Nokialla (13.1.2018)
Miksei Niinistö jättänyt aktiivimallilakia vahvistamatta? (13.1.2018)

Lue lisää muualta verkossa:

Arvon presidentti, Merja Kyllönen (Vaalikampanjasivut)
Merja Kyllönen ‒ MEP Täydellä tarmolla & suurella sydämellä (Kotisivut)

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *