Artikkeli: Toimittajalta 2013–2018

16.2.2018 klo 15:22

Nimenvaihto ei uutta aktiivimallia paranna

Kuva: Vasemmistoliitto


CAI MELAKOSKI   

Aktiivimalli kakkosta vastustava adressi on kerännyt parissa päivässä lähes 10 000 allekirjoitusta. 
Kaksi viikkoa sitten 10 000 kansalaista kokoontui Helsinkiin vastustamaan aktiivimallia. Hallitus ei kuitenkaan ole ehdottamassa eduskunnalle kehnon lain peruuttamista. Sen sijaan hallitus valmistelee nyt nopealla aikataululla huonompaa lisäversiota jo kelvottomaksi osoitetusta aktiivimallista.

Työnhaun aktiivimallin mukaan työttömien on raportoitava vähintään kerran viikossa hakemistaan työpaikoista. Jo yksittäinen unohdus tai epäonnistuminen raportoinnissa voi johtaa 60 päivän korvauksettomaan määräaikaan, karenssiin.

Lakiesitystä valmistellaan nyt pimennossa. Julkisuuteen on annettu vain yksi täsmällinen tieto, lakiesityksen nimeksi on annettu omaehtoisen työnhaun malli.

Vasemmistoliiton sponsoroiman adressin voi käydä allekirjoittamassa täällä:
Aktiivimalli 2? Ei kiitos!

Aktiivimallilain kumoamista vaativa kansalaisaloite sai kuukaudessa 140 875 allekirjoitusta. Kansalaisaloitteet ovat normaalisti auki allekirjoituksia varten puoli vuotta, mutta tämä aloite sai viikossa tarvittavat 50 tuhatta kannattajaa ja aloite lähetettiin oikeusministeriöön tarkastettavaksi jo tammikuun lopussa.

Aktiivimallilaki ei ole pannut työnantajia tarjoamaan uusia työpaikkoja. Se on vain luonut uutta byrokratiaa ja haittaa työttömille. Kansalaisaloitteen ja Ääni työttömälle -mielenosoituksen saamasta laajasta tuesta huolimatta hallitus jatkaa raivotautisen sarvikuonon lailla ristiretkeään työttömien rankaisemiseksi työttömyydestään sen sijaan, että puuttuisi työttömyyden syihin.

Aktiivimalli Vasemmassa Kaistassa:

Työttömän ääni täytti Senaatintorin (4.2.2018)
Miksei Niinistö jättänyt aktiivimallilakia vahvistamatta? (13.1.2018)
Työttömien aktiivimalli on nöyryyttävä pelleily (29.12.2018)

*

Kommentteja: 1

  1. Eiköhän tässä kohtaa olisi aiheellista katkaista Lindströmin ja kumppanien kaikki ansio-, yritys- ja pääomatulot kahden kuukauden ajaksi, mikäli he eivät kykene uskottavasti osoittamaan aktiivista kansan edustustajuuttaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.