Artikkeli: Uutiset 2013–2018

20.2.2018 klo 08:08

Vasemmistoliitto tahtoo kaupungille parempia tilakäytäntöjä

Noora Tapio kannustaa yhteisvastuullisia liikuntayrityksiä. (Kuva: Cai Melakoski.)

Teksti: JANIKA KUNNARI
Tampereen kaupunginvaltuuston maanantain kokouksessa käsiteltiin useita kaupungin tilojen käyttöön liittyviä asioita. Tukea eri aloitteille tuli ja keskustelua syntyi yli puoluerajojen.

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Noora Tapio jätti aloitteen, jossa esitetään kaupungin liikuntapaikkojen hinnoitteluun uutta hintaryhmää. Ryhmään kuuluisivat yhteisvastuulliset tamperelaiset yritykset ja niiltä perittäisiin muita yrityksiä alhaisempaa vuokraa. Aloitteen allekirjoitti 27 valtuutettua useista valtuustoryhmistä. Tapion aloitteessa uuden hintaluokan vaatimuksiksi esitetään muun muassa seurojen ja yhdistysten tarjoamien palvelujen oleellista täydentämistä, avointa ja läpinäkyvää liiketoimintaa, heikossa työmarkkina-asemassa olevien suosimista palkkauksessa sekä voittojen suurimman osuuden käyttämistä toiminnan kehittämiseen.

Aloite juontaa juurensa niin sanottuun Höntsyn tapaukseen. Oy Höntsy Ab tarjoaa Tampereella mahdollisuuden pelata erilaisia, leikkimielisiä joukkuepallopelejä. Aiemmin helmikuussa liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Pekka P. Paavola yllättäen perui aiemman päätöksensä Höntsyn alennetuista käyttövuoromaksuista. Perityt maksut ovat aiemmin olleet seuratasoa, siis yritystasoa alhaisempia. Asiaa käsitellään uudelleen helmikuun aikana sivistys- ja kulttuurilautakunnassa. Höntsyä koskevasta lopputuloksesta riippumatta Tapio katsoo, että uudelle hintaryhmälle on tilausta: kyse ei ole yhden yrityksen kohtalosta, vaan liikunnan ja yhteiskunnallisen yrittäjyyden tukemisesta.

Tilojen varaus helpommaksi ja syrjimättömyys periaatteeksi

Nykyisen varavaltuutettu Sirkkaliisa Virtasen 2016 jättämä aloite oli myös käsittelyssä maanantaina. Aloitteessa esitetään, että tilavarauksia voisi tulevaisuudessa tehdä yhdeltä internet-sivulta riippumatta siitä, mikä taho tilaa vuokraa. Aiemmin tilavarausten teko on ollut monimutkaista ja kokonaisuus hankalasti hahmotettavissa. Kaupunki on koonnut erityyppiset vuokratilat yhdelle sivustolle ja on kehittämässä varaustoimintojaan Kaupunkitilat 24/7 käyttöön -projektissa, jonka tarkoituksena on selvittää kokonaisarkkitehtuuria ja ohjata palvelualueilla tehtäviä kokeiluja.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä kannatti myös vihreiden Jaakko Mustakallion valmisteleman aloitteen pohjalta tehtyä tarkentavaa muutosesitystä, ettei kaupungin tiloja vuokrattaisi YK:n rotusyrjinnän vastaista sopimusta rikkoviin tilaisuuksiin. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupungin tilojen vuokraussäännöt päivitetään päätöksen mukaisesti.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Aktiivisuutta myös ongelman ratkaisuun (Vasemmistoliitto tahtoo kaupungille parempia tilakäytäntöjä (Höntsäilijöille halvemmat vuokrat (

Lisää aiheesta muualla verkossa

Sirkkaliisa Virtasen valtuustoaloite (Tampereen kaupungin verkkosivut)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *