Artikkeli: Uutiset 2013–2018

23.2.2018 klo 11:58

Vuokratonteilla keinottelua suitsitaan Tampereella

Kotilinnasäätiö myi Muotialantie 36:n tontivuokraoikeuden rakennusyhtiölle vuokrausehtojen vastaisesti. Tapaus nosti kaupungin vuokratonteilla keinottelu julkiseen keskusteluun, (Kuva:Sinikka Torkkola.)

 

VK     
Tampereen kaupunki ottaa käyttöön tontin vuokrauksessa hakukaavakkeen, jolla vuokraoikeutta hakeva selvittää tontin käyttöaikeensa. Uudesta käytännöstä päätti asunto- ja kiinteistölautakunta kokouksessaan keskiviikkona.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi asunto- ja yritystonttien vuokrauksissa käytettävät vuokrasopimuspohjat. Sopimuksia valmisteltaessa otetttiin huomioon vasemmistoliiton valtuutetun Sinikka Torkkolan ja muiden valtuutettujen valtuustoaloite keinottelun estämisestä kaupungin vuokratonteilla. Maanvuokrasopimuksen ehtoja ei muutettu, mutta lautakunta päätti ottaa aloitteen huomioon muuttamalla maanvuokrauksen toimintatapaa.

Kaupunkien tonttien vuokrauksessa otetaan käyttöön määrämuotoinen vuokrauspyyntölomake, jossa vuokraamista pyytävä kuvaa, kenen nimiin tonttivuokrasopimusta hakee, mitä tontille rakennetaan, millainen on hakijan yhtiörakenne ja millaisille asiakkaille asuntoja markkinoidaan.

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutetun Sinikka Torkkolan valmisteleman valtuustoaloitteen allekirjottivat kaikki vasemmistoliiton valtuutetut sekä kymmenen muiden ryhmien valtuutettua. Valtuustoaloite jätettiin tämän vuoden tammikuussa.

 

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Makkarajärvelle luonnonsuojelualue, loppu tonttikeinottelulle (23.1.2018)

Lisää aiheesta muualla verkossa

Valtuustoaloite tonttikeinottelun estämisestä kaupungin vuokratonteilla (Tampereen kaupungin verkkosivut)
Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätös  Asunto- ja yritystonttien vuokrauksissa käytettävien vuokrasopimuspohjien hyväksymisestä (Tampereen kaupungin verkkosivut)
Luottamuksellinen muistio: Kotilinnasäätiö suunnitteli vanhusten asuintalojen myyntiä Lehto Groupille – Myös miljoonatontin kauppa mukana ”kokonaispaketissa” (Aamulehti 18.1.2018)
Aamulehti selvitti: Sijoittajat perustivat yhtiön 2 500 eurolla ja vuokrasivat miljoonatontin Tampereen kaupungilta – tontti päätyi Lehto Groupille. (Aamulehti 15.1.2018)
Aamulehti selvitti: Arvotontti oli Kotilinnasäätiön hallussa vain vuorokauden, sitten rakennusyhtiö sopi miljoonakaupasta. (Aamulehti 18.9.2018)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *