Artikkeli: Kaistapää 2013–2018

13.4.2018 klo 08:54

Hallitus ei uskalla aktivoida yrityksiä

KAISTAPÄÄ
Yritystukityöryhmältä loppui rohkeus kesken. Vasemmistoliiton kansanedustaja, puoluetta yritystukiryhmässä edustanut Hanna Sarkkinen on pettynyt parlamentaarisen yritystukityöryhmän päättymiseen tuloksettomana.

Aktiivimalli kyllä leikkaa puolelta työttömistä tukia reippaasti, koska taikuri ei ole heille onnistunut taikomaan työpaikkoja, joihin mennä. Lukekaapa lehdestä, eihän veronmaksajat tietenkään halua laiskoja elättää.

Mutta samoista verorahoista maksettavien neljän miljardin (4.000.000.000) euron yritystuista ei saatu leikattua senttiäkään. On aivan uskomatonta, ettei mikään puolue ole ilmoittautunut leikkausten vastustajaksi. Taikuri on firmoille näköjään taikonut suojakilven, joka ei murru – ainakaan tämän hallituksen aikana.

Yritystuet satavat pääomasijoittajien pohjattomaan laariin. Turha luulla, että niillä kansantaloutta vahvistettaisiin. Mutta lobbarithan rahalla valehtelevat ihan muuta.

Euro tulee euron luo, on vanha viisaus. Siihen tautiin ei muuta lääkettä ole kuin se, että vasemmisto saa seuraavissa vaaleissa huomattavan vaalivoiton, joka sille kuuluu. Vasemmisto on ainoa voima, joka pistää vastaan tälle pääomasijoittajien uskomattomalle saalistukselle.

 

Ministerit Sampo Terho, Juha Sipilä ja Petteri Orpo tiedotustilaisuudessa esittelemässä hallituksen vuosien 2019–2022 julkisen talouden suunnitelmaa. (Kuva: Lauri Heikkinen, valtioneuvoston kanslia.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *