Artikkeli: Uutiset 2013–2018

23.4.2018 klo 11:59

Pirkanmaan Vasemmisto kokoontui Lempäälässä – tähtäimessä maakuntavaalit

Pirkanmaan vasemmiston kevätpiirikokous saattoi todeta, että jo puolet tavoitteena olevasta 118 maakuntavaaliehdokkaan listasta on täyttynyt. Ehdokasasettelu päättyy kesäkuun puolivälissä.

 

Teksti ja kuva: AARON KALLINEN
Maakuntavaaleihin valmistautuminen oli asialistalla Pirkanmaan Vasemmiston kevätpiirikokouksessa Lempäälässä. Kokous käsitteli maakuntavaaliohjelman kärkiteemoja ja linjasi, että Pirkanmaasta tulee tehdä tasa-arvon edelläkävijä, jossa maakunnan palvelut on toteutettu tasa-arvoisesti ja aidosti asiakaslähtöisesti.

Lempäälään Kuljun työväentalolle kokoontuneet reilut 40 pirkanmaalaista vasemmistolaista kuulivat aluksi kansanedustaja Anna Kontulan puheen vuoden 1918 tapahtumista.

Sääntömääräisten kevätkokousasioiden jälkeen huomio kiinnittyi tuleviin maakuntavaaleihin, joiden ohjelmatyö on parhaillaan menossa. Piirijärjestön puheenjohtaja Marja-Leena Torkki esitteli sote-ohjelmatyöryhmän työn antia ja piirihallituksen jäsen Niko Vallenius työllisyysryhmän teemoja.

Ympäristö- ja kaavoitustyöryhmän osalta kokouksessa korostettiin sujuvan joukkoliikenteen ja ympäristöystävällisen kaavoituksen merkitystä. Kokouksessa nostettiin esiin konkreettisena esityksenä, että Pirkanmaan järvien mikromuovipitoisuudet pitäisi tutkia.

Piirikokous linjasi, että tulevan maakunnan päätöksenteon ohjenuorana tulee olla tasa-arvoiset palvelut ja palveluiden asiakkaiden aito osallisuus. Osallisuuden tulee koskea paitsi terveyspalveluita, myös sosiaalipalveluita ja työnhakijoiden palveluita.

Hallituksen esittämä malli sote-palveluiden järjestämiseksi sai kokousväeltä murska-arvion. Markkinaehtoisuuteen pakottamisen sijaan vasemmisto kehittäisi palveluita vahvan julkisen palvelun pohjalta. Myös maakuntien rahoitusmalli synnytti suurta huolta.

– On tärkeää, että asiakasmaksujen korotuksilla ei pyritä korjaamaan maakunnan budjettia, koska jo nyt THL:n tutkimuksen mukaan arviolta 55 000 ihmisellä asiakasmaksut ja omavastuut vievät yli 40 prosenttia käytettävissä olevista tuloista, piirijärjestön puheenjohtaja Marja-Leena Torkki sanoi kokouksen julkilausumassa.

– Kokonaisuudessaan Pirkanmaan Vasemmisto korostaa maakuntauudistuksen merkitystä demokratian laajentamisessa. Maakunnan asukkaille on taattava uudistuksessa laajat ja todelliset osallisuuden mahdollisuudet, julkilausumassa todettiin.

Pirkanmaan Vasemmiston tavoitteena on täysi 118 ehdokkaan lista. Tällä hetkellä ehdokkaiksi on lupautunut noin puolet siitä. Piirikokous ei julkistanut vielä ehdokkaita, mutta yksittäisiä ehdokkaita on ilmoittanut ehdokkuudestaan. Mikäli 15.6. mennessä koossa on enemmän ehdokkaita kuin listalla on paikkoja, järjestetään jäsenäänestys.

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *