Artikkeli: Uutiset 2013–2018

9.4.2018 klo 15:58

Vasemmisto piti kiinni palvelulupauksista

Mikko Aaltonen ja Minna Minkkinen hämmästelevät neuvottelukulttuurin muutosta. Vasemmistoliiton muutosesityksistä ei tahdottu edes neuvotella. (Kuva: VK.)

 

Toimittaja: SINIKKA TORKKOLA
Tampereen vasemmistoliitto ei hyväksynyt kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa kokonaisuudessaan. Vasemmistoliiton kaupunginhallituksen jäsen Minna Minkkinen esitti tänään kaupunginhallituksen kokouksessa vaihtoehtoja, joilla olisi säästytty sosiaali- ja terveyspalveluiden maksukorotuksilta ja uusilta asiakasmaksuista. Vasemmistoliitto esitti myös Nekalan kirjaston säilyttämistä. Minkkisen esitykset eivät saaneet kannatusta ja hän jätti eriävän mielipiteen päätökseen.

– Tuoreen, valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan teettämän tutkimuksen mukaan asiakasmaksut saattavat vaikuttaa palveluihin hakeutumiseen. Lisäksi asiakasmaksut vaikuttavat siihen, kuinka paljon ihmisillä on käytettävissä rahaa pakollisten menojen jälkeen. Emme voi olla edistämässä politiikkaa, joka lisää köyhyyttä, Minna Minkkinen.

– Kotonaan asuvan, paljon tukea tarvitsevan pienituloisen vanhuksen tilanne maksujen suhteen on vaikea jo nyt, joten yhtään lisää näihin maksuihin ei ole varaa laittaa, jatkaa Minkkinen.

Vasemmistoliitto haluaa edelleen edistää pormestariohjelmaa

– Vasemmistoliitto on edelleen sitoutunut pormestari Lauri Lylyn ohjelmaan. Haluamme edelleen pitää kiinni valtuustoryhmien yhdessä sopimista palvelulupauksista, korostaa vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen.

Tampereen vasemmistoliiton valtuustoryhmä ja kunnallistoimikunta päättivät yhteiskokouksessaan viime viikon torstaina, etteivät voi hyväksyä sopeuttamisohjelmaan kokonaisuudessaan, koska ohjelmassa on puolueiden yhdessä sopiman pormestariohjelman vastaisia sopeuttamistoimia. Ohjelmassa on muun muassa sovittu, että sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksuja nostetaan enintään elinkustannusten nousua vastaavalla määrällä. Tasapainottamisohjelmassa esitettiin kuitenkin yli 16 prosentin korotuksta terveyskeskusmaksuun.

Vasemmistoliitto esitti, että 1,5 miljoonan euron muutokset olisi osin korvattu menovähennyksillä Smart City -ohjelmasta. Tasapainottamisohjelman loppusumma olisi pysynyt vasemmistoliiton esittämien muutosten jälkeenkin pormestariohjelmassa sovitussa yli 40 miljoonan euron talouden tasapainottamistavoitteessa.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Realismia talouspäätöksiin (9.4.2018)
Nekalalaiset vetoavat kirjaston säilyttämisen puolesta (8.4.2018)
Vasemmisto ei hyväksy pormestariohjelman vastaisia säästöjä (5.4.2018)
Keskustelu Tampereen säästöistä tarpeen nyt (26.2.2018)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *