Artikkeli: Uutiset 2013–2018

4.5.2018 klo 11:09

Kaupunki viivyttelee etelähervantalaislasten koulutien turvaamisessa

Koulutie Etelä-Hervanna koululle on turvaton, Koululaisten vanhemmat ovat tehneet lukuisia aloitteita turvallisuuden parantamiseksi. Kaupunki vetoaa tulossa oleviin kaavamuutoksiin eikä tee asialle nyt mitään. (Kuva: Markku Uusiniemi.)

 

Toimittaja: SINIKKA TORKKOLA   
Etelähervantalaisten lasten koulutien turvattomuudesta huolestuneet vanhemmat ovat patistelleet kaupunkia alueen liikennejärjestelyistä jo neljä vuotta. He ovat ottaneet yhteyttä kahteen apulaispormestariin, lukuisiin viranhaltijoihin ja poliisiin, mutta mitään ei ole tapahtunut. Lasten koulutie on yhä edelleen vaarallinen. Huhtikuussa asiaan tarttui vasemmistoliiton Ulla-Leena Alppi, joka teki asiasta valtuustokyselyn.

−  Etelä-Hervannan koulun ympäristö on koululaisille turvaton, sillä autot ajavat kävely- ja pyöräilytieksi merkityillä teillä. Suurimmat ongelmat ovat Sähköraitilla ja Nosturinraitilla, jotka ovat hyvin kapeita ja niillä liikkuu paljon jalankulkijoita. Näillä raiteilla tapahtuu päivittäin koululaisten saattokuljetuksia samaan aikaan kouluun kävelevien pienten lasten kanssa. Raiteilla on runsaasti myös koulun iltakäyttäjien ajoa, kuvaa Ulla-Leena Alppi tilannetta valtuustokyselyssään.

Teekkarinkadun ja Arkkitehdinkadun välisellä matkalla sijaitsee päiväkoti, kaksi pienten lasten leikkipuistoa, iso koulu ja kenttä päiväkotilapsille. Päivittäisiä vaaratilanteita on myös Valtaraitilla ja Ahvenisraitilla. Talvella lumipenkat kaventavat lisää jalankululle ja pyörille tarkoitettua tietä. Lastenvaunuja työntävät jalankulkijat joutuvat väistämään autoja lumipenkoille.

Pikaisia muutoksia ei luvattu

Apulaispormestari Aleksi Jäntin vastauksessa todetaan Etelä-Hervannan koulun asemakaavoituksen olevan vireillä. Sekä koulun saattoliikenteen että kouluympäristön liikennejärjestelyitä tarkastellaan kaavoituksen yhteydessä. Valtuustokysely ja siihen annettu vastaus on luettavissa kaupungin verkkosivulla.

Alakoululaisten koulutie muuttuu ensi syksynä, jolloin alakoululaiset siirtyvät väliaikaisiin tiloihin. Yläkoululaiset siirtyvät pois Etelä-Hervannan koulusta viimeistään syksyllä 2019 Vuoreksen koulun valmistuessa. Syynä siirtoihin koulurakennuksen huono kunto ja sisäilmaongelmat.

Kaupungin pitäisi ryhtyä toimenpiteisiin nopeammin. Pysäköinninvalvonnan tehostaminen on yksi nopea tapa puuttua ongelmaan, kommentoi Ulla-Leena Alppi kaupungin vastausta.

Ulla-Leena Alppi muistuttaa, että kyse on myös liikennekasvatuksesta. Liikennesäännöistä piittaamaton käytäntö antaa lapsille huonon esimerkin näyttämällä, ettei liikennesäännöistä ei tarvitse välittää.

 

Lue lisää aiheesta muualla verkossa

Valtuustokysely koskien Etelä-Hervannan koulun ympäristön liikennejärjestelyjä – Ulla-Leena Alppi (Tampereen kaupungin verkkosivu)

*

 

Kommentteja: 1

  1. Tällä hetkellä raskaampi asia on ollut tuo sisäilmaongelma johon ollaan ihan liian hitaasti reagoitu. Suurin osa lapsista ja aikuisista sairastelee, kuka enemmän ja kuka vähemmän. Vilkasta liikennettä voi varoa mutta myrkyllistä sisäilmaa vastaan ei ole konsteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *