Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

14.9.2018 klo 17:05

Menneisyyden haikailu ei nyt auta

MINNA MINKKINEN
Missä tahansa kuljen, saan aina olla erittäin ylpeä Tampereesta. Milloin jääkiekon SM-kullasta, nyrkkeilyn EM-kultamitaleista, milloin maauimalasta. Rohkeudesta olen aina ylpeä, meillä uskalletaan rakentaa ratikkaa, kansiareenaa ja tornihotelleja. Rohkeutta kaipaan myös peruspalveluihin, että näkisimme myös ne investointina tulevaisuuteen.

Valtuustokollega Veikko Vallin (ps.) kaipaili menneitä aikoja (AL 12.9. mielipideosastolla) toivoessaan, että kaupunki keskittyisi historiallisiin vahvuuksiin. Ymmärrän nostalgian, mutta päätöksenteossa se ei ole hyväksi. Pitää nähdä eteenpäin ja tunnustaa muutokset. En tiedä yhtään menestystarinaa maailmalta, missä teollisuuden murroksessa olisi jääty haikailemaan menneitä eikä kehitetty uutta. Meillä on vanha perusteollisuus, jonka päälle rakentaa uutta ja innovatiivista teollisuutta. Matkailuun panostaminen ei ole tästä pois.

Valtuustokollega Vallin myös unohtaa, ettei julkishallinto ole sama asia kuin yritys. Siksi on hedelmätöntä verrata yrityksen ja kunnan johtamista toisiinsa. Näihin pätee täysin eri lainalaisuudet. Lisäksi Vallin väittää liian suuren byrokratian olevan syy talouden tilanteeseen, mikä on hölynpölyä. Tampereen talous on tässä tilanteessa, koska verotulot eivät ole kasvaneet samaan tahtiin kuin asukkaiden määrä ja palveluiden, kuten koulujen, ja päiväkotien, tarve. Valtuutetulta ja kaupunginhallituksen jäseneltä odotan rehellisyyttä, taustasta riippumatta.

Kolumnisti on yrittäjä ja Tampereen kaupunginhallituksen jäsen

Teksti on julkaistu myös Aamulehden yleisönosastossa 14.9.2018.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Valtuustoko kantaa vastuun valtion toiminnasta? (24.8.2018)
Vasemmiston tavoite toteutuu, ratikka rakennetaan (7.11.2016)

Finlaysonin kuvasi Cai Melakoski.

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *