Artikkeli: Uutiset 2013–2018

18.9.2018 klo 08:24

Vasemmiston valtuustoryhmä vaatii Kotilinnasäätiön toiminnan normalisointia

Muotialantie 36:n tontti oli vuokrattu Kotilinnasäätiölle, joka myi tontin vuokraoikeuden rakennuskonserni Lehto Groupin tytäryhtiölle Rakennuskartiolle. Rakentamattoman tontin edelleen vuokraus on kielletty kaupungin ja säätiön välisessä vuokrasopimuksessa. (Kuva: VK)


Teksti: OSKARI JOKINEN

Tampereen vasemmiston valtuustoryhmä on julkaissut tiedotteen, jossa vaaditaan Kotilinnasäätiön toiminnan selvittämistä ja normalisointia. Säätiön toiminnassa on valtuustoryhmän mukaan huomattavia epäselvyyksiä. Lisäksi valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen toteaa Kotilinnasäätiön olevan niin tärkeä ikääntyneiden asumispalveluiden tuottaja, että sen toiminnan ei saa antaa vaarantua.

Kotilinnasäätiön juttu syyteharkintaan

Poliisi tiedotti maanantaina Kotilinnasäätiön väärinkäytösjutun esitutkinnan päättyneen ja jutun siirtyneen syyteharkintaan. Säätiön vastuuhenkilöitä epäillään luottamusaseman väärinkäytöksestä Muotialantie 36:n vuokraoikeuden luvattomassa luovuttamisessa ulkopuoliselle rakennusyhtiölle. Kaikki syytetyt kiistävät rikoksen.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaatii selvitystä siitä, toimiiko kaupungin luottamuselimissä luottamusaseman väärinkäytöksestä epäiltyjä. Asiassa vaaditaan kaupunginhallituksen ja konsernijohdon toimia asiassa. Mikäli tällaisia henkilöitä löytyy, täytyy heidät kaupungin ohjeiden mukaisesti siirtää syrjään toimistaan tutkinnan ajaksi.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen Sinikka Torkkola toteaa, että esimerkiksi Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja ilmoitti keväällä kaupungin yhtiöiden hallitusten jäsenehdokkaita valittaessa, ettei häntä ole kuultu rikoksesta epäiltynä. Torkkolan mukaan selityksessä ei kaikki täsmää ja asia tulisi tutkia.

Kaksoisroolit luovat eturistiriitoja

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mukaan Kotilinnasäätiön syytteet ovat valitettava osoitus kaksoisroolien vaikutuksesta. Kun säätiön toiminnanjohtaja on samaan aikaan konsernijaoston varapuheenjohtaja, on valvonnassa ilmeinen ongelma. Vasemmistoliitto äänesti edellisellä valtuustokaudella valtuustossa kaksoisroolien kieltämisen puolesta. Valtuuston enemmistö päätti olla kuitenkin olla kieltämättä kaksoisrooleja.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Harha Suomesta vähäisen korruption maana (15.3.2018)
Vuokratonteilla keinottelua suitsitaan Tampereella (23.2.2018)
Makkarajärvelle luonnonsuojelualue, loppu tonttikeinottelulle (23.1.2018)
Suhmurointi pilaa pormestariohjelman (2.1.2018)
Valtuuston viimeinen kokous äänesti valtuutettujen kaksoisrooleista (17.5.2017)

Lisää aiheesta muualla verkossa

Poliisin tiedote Kotilinnasäätiön syyteharkinnasta (Poliisin verkkosivut)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *