Artikkeli: Uutiset 2013–2018

23.10.2018 klo 15:27

Vasemmistoliiton aloitteet esteettömyydestä etenivät

Näkymän Tampereen valtuustosalista eilen kuvasi valtuutettu Ulla-Leena Alppi.


Teksti: JANIKA KUNNARI   
Tampereelle odotetaan tulevaisuudessa uutta esteetöntä lintutornia sekä selkosuomeksi kirjoitettua asumisen opasta kehitysvammaisille nuorille. Maanantain kaupunginvaltuustossa käsiteltiin vastaukset Sinikka Torkkolan ja Ilkka Porttikiven aloitteisiin.

Torkkola jätti toukokuussa aloitteensa asumisen oppaasta kehitysvammaisille nuorille. Asumismenot ovat suomalaisten suurimpia yksittäisiä kuluja ja maksuhäiriömerkintöjen yksi yleisimmistä syistä on nimenomaan vuokravelka. Kehitysvammaisilla nuorilla tulee olla mahdollisuus myös asumisasioissa itselliseen päätöksentekoon ja riittävään itsenäistymisen tukeen.

Porttikiven toukokuussa jättämän aloitteen mukaan Iidesjärven vuonna 1992 rakennettu lintutorni on suosittuuteensa nähden liian pieni ja päässyt rapistumaan, eikä se myöskään täytä esteettömyysvaatimuksia. Porttikiven mukaan alkuperäistä lintutornia ei kuitenkaan ole syytä purkaa, vaan se olisi pienellä remontilla mahdollista pitää hyvänä ja käyttökelpoisena.

Aloitteet tuottavat tulosta

Sekä Torkkolan että Porttikiven aloitteiden tavoitteet etenevät suotuisasti – loppuvuoden aikana asumisen kehittämisen määräaikaisen projektityöntekijän panos kohdistuu asumisen oppaaseen, minkä lisäksi kaupunki kunnostaa Iidesjärven vanhan lintutornin. Yleissuunnitelmassa on myös huomioitu uusi esteetön lintutorni Hevoshaan alueelle. Porttikiven aloite vauhdittaa esteettömän tornin rakentamista kannattaessaan linjausta.

Åkerlundinkatu turvalliseksi

Lisäksi valtuutettu Milka Hanhela jätti kokouksessa uuden aloitteen Åkerlundinkadun liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Katu kulkee Tampere-talon edestä Ratapihankadulle, eikä sen kivetyllä osuudella ole lainkaan suojatiemerkintöjä.

‒ Katualue on niin sanottua shared space (jaettu tila) -aluetta, jossa autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden tulisi väistää toisiaan, Hanhela avaa. Tullin alueen yleissuunnitelman mukaan tarkoitus on lopulta muuttaa katu kävelykaduksi. Sen tulisi kuitenkin olla käyttäjilleen turvallinen jo nyt.

Infran yhtiöittäminen jäi pöydälle

Esityslistalla oli myös Infra Oy:n perustaminen. Asia jätettiin pöydälle sosialidemokraattien esityksestä, jota muun muassa Sinikka Torkkola kannatti. Tampereen Infra Liikelaitoksen yhtiöittämiseen palataan marraskuun valtuustossa.

Aiheista aiemmin Vasen Kaista -verkkolehdessä:

Yhtiöittäminen vaikeuttaa verovarojen käytön julkista valvontaa (22.10.2018)

Vasemmistoliitto ehdottaa palkkiotoimikuntaa, esteetöntä lintutornia ja selkokielistä asumisopasta (22.5.2018)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *