Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.10.2018 klo 20:04

Yhteinen sinnikkyys kannatti: maksuton ehkäisy Tampereen nuorille

Valtuutetut Minna Minkkinen ja Varpu Jutila valtuuston istuntosalin aulassa vuonna 2015.

 

Teksti ja kuva: CAI MELAKOSKI   
Tampereen talousarvioluonnos julkistettiin tänään. Siihen sisältyy maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille kaupunkilaisille.

Tampereen kaupunginvaltuusto hylkäsi vuonna 2015 Minna Minkkisen ja Varpu Jutilan samana vuonna tekemän aloitteen maksuttomasta ehkäisystä nuorille.

Valtuutetut eivät tästä lannistuneet, vaan tekivät jo maaliskuussa 2016 uuden aloitteen, jossa ikärajaa oli nostettu.

– Aiemman aloitteemme maksuttomasta ehkäisystä alle 20-vuotiaille sijaan pidämme perusteltuna asettaa ikäraja 25 ikävuoteen saakka 20‒24 vuotiaiden korkeiden raskaudenkeskeytyslukujen takia, perustelivat Jutila ja Minkkinen uutta aloitettaan.

Asian edistämiseksi on sen jälkeen tehty paljon työtä kaupungin eri elimissä. Myös monet vihreät ja sosiaalidemokraatit ovat osallistuneet asian edistämiseen.

‒ Joskus tässä kaikessa on jotain järkeä. Tehtiin Varpu Jutilan kanssa vuonna 2015 aloite maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja tänään sitä pormestari talousarviossaan esittämässä. Taidanpa juoda pullakahvit tän kunniaksi, vaikka en ihan 100% kunniaa tästä itselleni voikaan ottaa. Myös muutkin tätä asiaa edistäneet, totesi Minna Minkkinen aiemmin tänään Facebook päivityksessään. 

Nyt on pää saatu auki tässä järkevässä hankkeessa. Kokemukset maksuttoman ehkäisyn toteuttaneista kaupungeista osoittavat, että näin saadaan selviä säästöjä. Seuraava tavoite on nostaa ikäraja 24-vuoteen, näin saadaan vielä enemmän vähennystä kaupungin menoihin, totesivat aloitteen kannattajat tänään valtuuston kokouksen alla.

Aiheesta aiemmin Vasen Kaista verkkolehdessä:

Vasemmistonuorten kesäkiertue kampanjoi maksutonta ehkäisyä nuorille (12.7.2016)
Vasemmisto ahkeroi valtuustossa (15.3.2016)
Jutila ja Minkkinen: Maksuton ehkäisy toisi säästöjä (16.11.2015)
Vasemmistonuoret: Maksuton ehkäisy tuo säästöjä (21.2.2015)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *