Artikkeli: Uutiset 2013–2018

13.11.2018 klo 07:46

Herkuttelua ja henkilövalintoja Vasemmistonuorten vuosikokouksissa

Kokonaan kasvisperäiset kokouseväät (Kuva: Petteri Kiponoja).


Teksti: AKU KERVINEN  

Pyhäinpäivänä Tampereella vasemmistojärjestöjen yhteistoimisto Ylävitosessa järjestettiin Vasemmistonuorten Tampereen paikallisosaston ja Hämeen piirijärjestön vuosikokoukset. Vuosikokousten perusteella vasemmistonuoret aikovat tulevalla kaudella muun muassa toteuttaa alueella fasismin vastaista kampanjaa sekä pyörittää monenlaista säännöllistä perustoimintaa, kuten politiikkakahvilaa ja elokuvakerhoa.

Samana päivänä kaupungilla vietettiin yleisesti myös Halloween-juhlia, mutta kokousväen päällä kauhuasuja ei nähty. Osallistujien selkäpiitä karmimaan riittivät kansainvälisen politiikan pelottavat tuulet, kuten sotilasjunttaa ihailevan äärioikeistolaisen Jair Bolsonaron valinta Brasilian presidentiksi.

Tampereen vasemmistonuoret

Kello 16 alkaneessa Tampereen Vasemmistonuorten kokouksessa paikallisosaston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin historianopiskelija Oskari Jokinen ja varapuheenjohtajaksi sosionomi Sanna-Maria Anttila. Hallitukseen valittiin Liban Sheikh, Olli Vairema, Sauli Havu, Reetu Suominen, Aku Kervinen, Tuomas Lahtinen, Wille Luosa ja Johannes Asikainen.

Vuosikokouskannanotto päätettiin kirjoittaa Tampereen kaupungin joukkoliikenteen tuen leikkaamisesta, joka on johtamassa bussilippujen hintojen korotuksiin.

Uuden puheenjohtajiston on helppo hymyillä! (Kuva: Sanna-Maria Anttila.)


Hämeen vasemmistonuoret

Hiljalleen kello 17 mennessä väki lisääntyi ja pidot paranivat. Osanottajia piirikokoukseen saapui eri puolilta laajaa Hämeen piirin aluetta, johon kuuluvat Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Jokinen ja Anttila valittiin myös Hämeen Vasemmistonuorten puheenjohtajistoon, hallitukseen valittiin Saana Lind, Silja Nieminen, Kuura Maula, Mikko Puustinen, Olli Vairema, Wille Luosa, Johannes Asikainen, Aku Kervinen ja Reetu Suominen.

Kokous päätti ottaa kantaa hallituksen soteuudistusta vastaan ja kehottaa ihmisiä esittämään oman vastalauseensa alueen hallituspuolueiden kansanedustajille.

Napakan kokoustamisen jälkeen päästiin ruokailemaan kello 18. Kokoustarjoilut olivat runsaat ja vapaamuotoinen illanvietto niiden ääressä jatkui myöhään iltaan.

Kokoustamisen ohessa oli aikaa myös vapaamuotoisemmalle ajatustenvaihdolle (Kuva: Petteri Kiponoja).

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *