Artikkeli: Uutiset 2013–2018

5.11.2018 klo 11:05

Vasemmistolla kolme ehdokasta seurakuntavaaleissa Akaassa

Viialan kirkon kuvasi Sinikka Torkkola.

Teksti: SUVI SOININEN   
Akaan Vasemmistoliitto on asettanut vuoden 2018 seurakuntavaaleihin kolme ehdokasta Ilon kirkko -yhteislistalle sosiaalidemokraattien kanssa. Ehdokkaina ovat Akaan vasemmistonliiton puheenjohtaja Juhani Jara, sihteeri Jari Laihia ja toinen varapuheenjohtaja, viestintävastaava Wanda Lindgren.

Filosofian maisteri, projektityöntekijä Jari Laihia luonnehtii itseään tapakristityksi, jolle tärkeitä arvoja ovat vapaus, veljeys, solidaarisuus ja tasa-arvo. Laihian erityinen kiinnostuksen kohde on Kiinan historia, joka muun historian tuntemuksen lisäksi on antanut hänelle laajempaa näkemystä siitä, miten ihmiset ovat pitkälti samanlaisia kaikkialla eikä ihmisiä näin ollen pidä arvottaa esimerkiksi kansallisuuden tai muun tällaisen seikan perusteella.

Kirkko paikkaa perusturvan puutteita

Valituksi tullessaan Laihia ajaisi seurakunnan päätöksenteossa vasemmistolaista linjaa, jossa ihminen asetetaan rahan ja lyhytnäköisen taloudellisen hyödyn edelle. Seurakunnan ja kirkon piirissä tämä on erityisen tärkeää nyt kun valtio on vähentänyt kuntien rahoitusta rajusti ja toisaalta myös kunnat ovat siirtäneet monia ihmisten perusturvaan liittyviä tehtäviä kolmannelle sektorille, johon myös kirkko osin kuuluu.

Lempäälästä Akaaseen muuttanut maansiirtokoneasentaja Juhani Jara on pitkälti samoilla linjoilla Laihian kanssa. Jaralle seurakuntavaltuusto on looginen jatke muuhun vaikuttamiseen, jota hän on pitkään tehnyt erityisesti ammattiyhdistysliikkeen luottamustehtävissä. Jara korostaa yhteistyön voimaa ja myös kristillisten arvojen ja vasemmistolaisen heikomman puolta korostavan ajattelun samankaltaisuutta.

Toimintaa lapsille

Korkeakouluopiskelija Wanda Lindgren pyrkii kirkkovaltuustoon, koska hän kokee tärkeänä kirkon tarjoamat monipuoliset virikkeet ja toimintamuodot eri ryhmille. Lindgren huomauttaa, että seurakuntien matalan kynnykset palvelut, kuten diakoniatyö ennalta ehkäisevät syrjäytymistä ja tarjoavat tukipalveluita myös ihmisille, jotka ovat syystä tai toisesta pudonneet yhteiskunnan turvaverkon ulkopuolelle.

Lindgren näkee kirkon aktiivisena, yhteiskunnallisena vaikuttajana, joka voi edistää yksilöiden välistä tasa-arvoa. Julkisessa keskustelussa paljon esillä olleeseen sukupuolineutraaliin vihkimiseen hänellä on puoltava kanta.

Lindgren painottaa myös kirkkovaltuuston budjettityöskentelyn tärkeyttä ja pyrkisi tutkimaan ja edistämään erilaisia kehittämisprojekteja, joilla voisi paikata kirkon heikkenevää taloutta.

Aktiivinen toiminta valtakunnallisesti, esimerkiksi osallistumismahdollisuuden tarjoaminen akaalaisille lapsille ja nuorille Pieksämäen Partaharjun suurleiriin 2019 on Lindgrenin mielestä tärkeää. Lindgren itse on osallistunut Akaan seurakunnan toimintaan jo lapsena, joista juuri Partaharjun (seikkailu)leiri 1995 on jäänyt erityisen positiivisena mieleen. Lindgrenin harrastuksiin kuuluvat vapaaehtoistyö ja yhteiskunnallinen järjestötoiminta.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Vasemmistolla kaksi ehdokasta seurakuntavaaleissa Lempäälässä (4.11.2018)
Vasemmiston ja kirkon kivinen tie (29.10.2018)
Hämeenkyrön vasemmisto seurakuntavaaleihin (12.10.2018)
Kuka omistaa oikeuden kirkon sanomaan? (2.4.2018)

III

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 6.–10.11.2018. Varsinainen äänestyspäivä on 18.11.2018.

Seurakuntavaalit 2018 ‒ vasemmiston ehdokkaita Pirkanmaalla:

Akaan seurakunta, Ilon kirkko:

Juhani Jara ehdokasnumero 6, Jari Laihia (11) ja Wanda Lindgren (13)

Hämeenkyrön seurakunta,Hämeenkyrön vasemmistoliiton ehdokaslista:

Pekka Kiukainen (10), Pasi Komsi (11) ja Riitta Palomäki (12)

Kangasalan seurakunta, Koko Kansan Kirkko:

Kati Jouhki (30)

Lempäälän seurakunta, Lempäälän Demarien ja Vasemmistoliiton ehdokaslista:

Hannele Lehikoinen (69) ja Esa Salminen (74)

Tampereen Harjun seurakunta, Vasemmiston ehdokaslista, kirkkovaltuuston vaali:

Aaron Kallinen (33) ja Petteri Kiponoja (34).

Vasemmiston ehdokaslista, seurakuntaneuvoston vaali:

Aaron Kallinen (35) ja Petteri Kiponoja (36)

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta, Vasemmiston ehdokaslista, kirkkovaltuuston vaali:

Liisa Ahola (42), Elina Halttunen-Riikonen (43), Ilkka Hirvi (44), Ilkka Järvelä (45) ja Seppo Säämäki (46)

Vasemmiston ehdokaslista, seurakuntaneuvoston vaali:

Liisa Ahola (97), Elina Halttunen-Riikonen (98), Ilkka Hirvi (99), Ilkka Järvelä (100) ja Seppo Säämäki (101).

Ylöjärven seurakunta, Sosialidemokraatit ja sitoutumattomat:

Niko Ärling (42)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *