Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere, Vasemmisto

12.3.2019 klo 11:00

Aapo Niemi: heikompien kyykyttämisestä aidosti yhdenvertaiseen Suomeen

Aapo Nimen ehdoton lempipaikka on kotisohva. ”Siinä on mukavaa rentoutua, katsella jälkikasvun temmellystä ja teutaroida itsekin mukana sekä nauttia urheilusta, leffoista ja sarjoista.” (Kuva: Aapo Niemen kotiarkisto)

Kotimainen ruoka ja työelämän oikeudenmukaisuus ovat työelämän puolelta tulevat Aapo Niemen vaaliteemat.

Yhdenvertainen ja laadukas varhaiskasvatus ja koulutus ovat kuitenkin hänelle tärkeimmät vaaliteemat kahden alle kouluikäisen tyttären isänä.
– Eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen kaikkialla on teemani oman arvomaailmani pohjalta, hän lisää.

Nopea oppimaan – myös vastuunkantoa

Oikeudenmukainen, rehellinen, suoraselkäinen vastuunkantaja, aidosti yleistä hyvää eikä vain omaa tai sidosryhmien etua ajava päättäjä olisivat määreitä, joita Aapo Niemi haluaisi itseensä liitettävän.

– En ole ammattipoliitikko, enkä tiedä mitä kaikkea eduskunnassa eteen tulee, mutta olen nopea oppimaan ja minua ajaa voimakas halu tehdä tästä maasta oikeudenmukaisempi ja parempi paikka kaikille, ei vain harvoille Aapo Niemi tiivistää.

Eriarvoistunut Suomi

Aapo Niemi sanoo, että mielikuvissa Suomi on turvallinen, yhdenvertainen hyvinvointivaltio, jossa kaikilla on mahdollisuudet menestyä elämässä kuinka hyvin tahansa.
– Valitettavasti oikeistolaisella politiikalla tästä kuvasta on tullut entistä useammalle vain harhaa, hän lisää.

– Hallituksen toimet ovat kasvattaneet eriarvoistumista Suomessa entisestään. Entistä voimakkaammin varallisuus ja varattomuus periytyvät. Köyhyydestä syyllistetään yksilöä, eikä haluta ymmärtää ongelmia järjestelmässä, moittii Aapo Niemi.

– Julkista palveluja ajetaan alas leikkauksilla suoraan suurfirmojen syliin. Heikompien kyykyttämiselle pitää panna stoppi ja tukea heitä paremmin ja laadukkaammin, Aapo Niemi vaatii.

Ay-isä Vehmaisista

Aapo Niemen arki kuluu vaimon ja kahden alle kouluikäisen tyttären kanssa touhutessa.
– Valitettavasti luokaton huumorintajuni näyttää periytyneen, hän harmittelee

– Ystävät ovat minulle todella tärkeitä. Harrastan salia, lenkkeilyä, uintia ja lukemista. Pidän myös aivan liikaa hyvästä ruoasta.

Aapo Niemenä on lapsesta asti ärsyttänyt epäoikeudenmukaisuus ja heikompien hyväksikäyttö. Aina hän ei ole ollut tarpeeksi vahva korjatakseni vääryyksiä, mutta nyt hän on asemassa, jossa pystyy vaikuttamaan asioihin.

Pääluottamusmies ja elintarviketyöntekijä

– Minusta politiikka on erittäin tärkeää ja sitä pitää tehdä korkealla moraalilla. Kun katsoo hallituksen työn jälkiä, tästä ollaan todella kaukana, Aapo Niemi kritikoi.

Aapo Niemi pitää todella paljon pääluottamusmiestyöstään. Vaikka työ on välillä henkisesti aika rankkaa ja asiat hankalia, se on hänelle myös erittäin palkitsevaa.
– Joskus ei pysty tekemään muuta kuin olemaan henkilön tukena, mutta silläkin on oma arvonsa.

– Olemme pyrkineet kasvattamaan henkilöstön roolia työpaikan kehittämisessä yhdessä työnantajan kanssa. Tässä olemme mielestämme onnistuneet, vaikka se vaatii myös henkilöstöltä uusien tapojen omaksumista, Aapo Niemi kertoo.

– Ammattiyhdistystyössä olen saanut kehittää itseäni ja saanut tutustua aivan mahtaviin ihmisiin, joita on suuri kunnia kutsua kollegoiksi, osaa jopa rakkaiksi ystäviksi.

Aapo Niemi

37 vuotta, elintarviketyöntekijä, pääluottamusmies
Tampere

Kunnalliset luottamustehtävät: Tampereen Veden johtokunnan jäsen
Muut luottamustehtävät: Pääluottamusmies, ammattiosaston sihteeri, Suomen elintarviketyöläisten liiton valtuuston ja Häme-Keski-Suomen alueen hallituksen jäsen

Ota yhteyttä:
aaponiemi13(AT)gmail.com
Facebook-poliitikkosivu

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *