Artikkeli: Uutiset 2013–2018

29.9.2018 klo 12:09

Hallitus ajaa Sahalahden Saarioisten työntekijät lakkoon

− Suomen hallitus on leimannut työttömät saamattomiksi laiskureiksi, joista pitäisi päästä helpommin eroon, kritisoi Saarioisten Sahalahden tehtaan pääluottamusmies Aapo Niemi. (Kuva: Markku Uusiniemi.)


VK    

− On käsittämätöntä, että hallitus pakottaa meidät jo kolmatta kertaa poliittiseen lakkoon. Mutta irtisanomissuojan heikennyksiä emme tule ikinä hyväksymään. Se on työntekijöiden etujen ydintä, toteaa Saarioisten Sahalahden pääluottamusmies Aapo Niemi.

Niemi toivoo, että hallitus perääntyy aikeissaan heikentää irtisanomissuojaa alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä eikä lakkoon tarvitsisi mennä. Mikäli perääntymistä ei tule, Saarioisten Sahalahden tehtaan työntekijät menevät vuorokauden kestävään lakkoon ensi keskiviikkona.

Aapo Niemi kritisoi Suomen hallituksen toimia työläisvihamielisiksi. Hän luettelee useita työehtoja heikentäviä päätöksiä, kuten kilpailukykysopimuksen lomarahaleikkaukset, koeajan pidennyksen, irtisanomisen jälkeisen takaisinottovelvollisuusajan lyhentämisen ja lomapäivien sairauskarenssin palauttamisen.

Niemi ei pidä Suomen Yrittäjien väitteitä joustamattomasta ammattiyhdistysliikkeestä oikeina. Työntekijöiden ovat Niemen mukaan joustaneet muun muassa noudattamalla palkkamalttia ja luopumalla yhdeksi vuodeksi kokonaan palkankorotuksista.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL julistamaan poliittiseen lakkoon osallistuu 15 elintarvikealan työpaikkaa ja yli 4500 elintarvikealan työntekijää. Myös Teollisuusliitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat julistaneet lakon ensi keskiviikolle. Pamin lakko koskettaa 94 työpaikkaa. Myös ammattiliitto Pro on ilmoittanut työnseisauksesta ensi keskiviikkona.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Vaan siivooja ja joku marketin kassa! (25.8.2018)
Hyvää lomaa silti sinullekin, Petteri Orpo! (28.7.2018)
Nimenvaihto ei uutta aktiivimallia paranna (16.2.2018)
Työttömän ääni täytti Senaatintorin (4.2.2018)
Työttömien aktiivimalli on nöyryyttävä pelleily (29.12.2017)
Ammattiliiton jäsenyys on kannattava sijoitus (23.11.2017)
PAM kutsuu Keskustorille perjantaina (29.3.2017)
Hallitus loikkii kohti yleislakkoa (9.9.2015)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *