Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere, Vasemmisto

9.3.2019 klo 11:00

Antti Salonen: työväen puolesta

Metsästysharrastus antaa aikaa rauhoittua ja olla omien ajatusten parissa osana luonnon monimuotoisuutta. (Kuva: Antti Salosen kotiarkisto)

– Rakennetaan hyvästä työelämästä kestävän kehityksen tulevaisuutta. Kestävän kehityksen periaatteet voidaan muuntaa teollisuuden toimintasuunnitelmiksi ja hankkeiksi. Tehdään Suomesta teknologian kärkimaa ilmaston ehdoilla.
Näin määrittelee vaalikärkensä Antti Salonen, pirkanmaalainen vasemmiston eduskuntavaaliehdokas.

Aate ja arvot edellä

Antti Salosen toimintaa ohjaavat työväenaatteen arvot ja myötätunto. Hän haluaa toteuttaa tavoitteellista päätöksentekoa, joka tuo lisäarvoa hänen edustamiensa ihmisten elämään.
– Uskon, että näistä arvoista ja aatteesta nousevalla politiikalla voidaan synnyttää tasapainoinen yhteiskunta, jonka jokaisella jäsenellä on sosiaalinen ja taloudellinen turva.

Teollisuuden haasteita ja ratkaisuja

– Suomalaisen teollisuuspolitiikan haasteita ovat finanssikriisistä ja säästötoimista koituneiden tuhoisien seurauksien pysäyttäminen, lisääntyvä kilpailu sekä teollisuuden vieminen kohti pienempiä päästöjä ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa, määrittelee Antti Salonen.

Hän kokee, että tulevaisuuden teollisuustoiminnan tulee perustua innovatiivisiin klustereihin, teknisiin läpimurtoihin ja tulevaisuuden tuotantolaitosten kehittämiseen. Teollisuuspolitiikkaan on myös kyettävä sisällyttämään kestävän kehityksen tavoitteet.

Moottoripyöräilevä metsästäjä

Antti Salonen on viettänyt lapsuutensa Tampereen Petsamossa, jossa hän myös nykyisin asuu. Koulutukseltaan hän on koneenasentaja ja on tehnyt työuransa Tampereen suurissa tehtaissa, Lokomolla ja Sandvikilla.
– Ammattiyhdistysliike on ollut aina lähellä sydäntäni ja olen aktiivisesti mukana ammattiyhdistystoiminnassa, Antti Salonen kertoo.

Antti Salosen elämässä työelämää tasapainottavat rakkaat harrastukset moottoripyöräily ja metsästys. Metsästyksessä apurina häärii karkeakarvainen mäyräkoira Alma.
– Olen myös innokas penkkiurheilija, mutta erilaiset lasten ja nuorten harrastukset ovat tulleet tutuiksi tyttäreni harrastusten kautta.

Työväen puolustaja

Työelämässä Antti Salonen on aina puolustanut työntekijöiden oikeuksia sekä sanan- ja ilmaisunvapautta ja siksi hän on myös vankkumaton lakko-oikeuden kannattaja.
– Toimin päätoimisena pääluottamusmiehenä Sandvikin Tampereen tehtaalla. Työ sisältää neuvottelua, sopimista, neuvontaa ja opastusta työelämän erilaisissa tilanteissa. Teollisuusliiton hallituksen jäsenenä pääsen laajemmin vaikuttamaan työelämän asioihin, esimerkiksi työehtosopimuksiin. Ammattiosaston puheenjohtajana toimiminen on auttanut rakentamaan työelämän yhteistyöverkostoa, hän tiivistää.

Antti Salonen

40 vuotta, pääluottamusmies
Tampere

Kunnalliset luottamustehtävät: Tampereen kaupungin varavaltuutettu ja Tampereen kaupungin rakennus- ja ympäristöjaoston jäsen

Muut luottamustehtävät: Teollisuusliiton hallituksen jäsen, Tampereen Teollisuustyöväen ammattiosaston puheenjohtaja.

Ota yhteyttä:
Puh. 040 832 1315
helpompi.muistaa(AT)gmail.com
Facebook-poliitikkosivu
Verkkosivu

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Kommentteja: 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *