Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto, Virrat

8.3.2019 klo 15:57

Katja Kotalampi: tasa-arvoisemman Suomen puolesta

Ratsastaminen on Katja Kotalammelle kuin terapiaa, jossa elämän murheet unohtuvat. ”Tunnin ajan olemme olemassa vain minä ja ratsuni. Lajissa kärsivällisyys on hyve.” (Kuva: Katja Kotalammen kotiarkisto)

Katja Kotalammella on selkeät vaaliteemat:
– Lähtökohdista riippumatta jokaisella tulee olla oikeus elää, kouluttautua ja tehdä töitä niin maalla kuin kaupungissa, hän määrittelee.
– Suurin ympäristötekomme olisi taata kaikille perustulo, jolla pärjää ja niin valintoja ympäristön puolesta voitaisiin tehdä myös pienituloisena.

Päätösten taustana luvut ja faktat

Katja Kotalampi kertoo perustavansa päätöksensä päättäjänä todellisiin lukuihin ja faktoihin.
– Kaikki jaettava tieto ei ole faktatietoa, jonka erottaminen päätöksiä tehtäessä on ensiarvoisen tärkeää.

Päätöksiä tehtäessä on Katja Kotalammen mukaan erotettava mikä perustuu vain rahalliseen arvioon ja mitkä ovat päätöksen todellisia vaikutuksia pitkällä aikavälillä.

– Olen myös rohkea päättäjä, joka tekee kipeitäkin päätöksiä yhteisen edun nimissä, hän vakuuttaa.

Suomessakin puolustettava varmana pidettyjä oikeuksia

Suomessa Katja Kotalampi näkee hyvänä sananvapauden ja oikeuden vaikuttaa asioihin.
–Olemme vielä kohtuullisen vapaa maa. Näitä oikeuksia on yritetty poistaa kansalaisilta, ja jopa Suomessa sorrutaan valtaapitävien puolesta sensuuriin. Siksi on entistä tärkeämpää tuoda esiin todellista demokratiaa, johon maamme poliittisen päätöksenteon pitäisi perustua.

Julkinen terveydenhuolto on Katja Kotalammin sanoin järjestelmä, jossa on tilaa myös pienituloiselle.
– Sekin vaatii tulevaisuudessa töitä, jotta asia pysyy entisellään ja uusien päättäjien myötä paranee.

Eläinten ystävä Virroilta

Katja Kotalampi asuu pienellä paikkakunnalla, jossa kuitenkin kokee kaiken tarvitsemansa olevan lähellä.
– Paikkakuntani on minulle tärkeä, ja siksi haluan täällä asua tulevaisuudessakin. Harrastan vapaa-ajallani laulamista, ratsastamista, valokuvausta, vanhan autoni remontointia ja kaikkea muuta mahdollista käsillä tekemistä. Ratsastaminen on minulle hengähdystauko kaikesta muusta.

– Omistan avopuolisoni kanssa omakotitalon ja meillä kaksi karvaista kissakaveria. Kissani ovat minulle erityisen tärkeitä, sillä olen pyrkinyt ottamaan hoitooni niitä yksilöitä, joilla muuten ei olisi kotia, Katja Kotalampi kertoo.

Haastava työ ja paikallispolitiikkaa

Katja Kotalampi työskentelee vesihuoltolaitoksen hoitajana ja kokee, että työ on haastavaa ja vaatii jatkuvaa kehittymistä. Pienellä laitoksella työskennellessä pitää osata paljon lähes kaikesta jätevedenpuhdistukseen ja veden toimittamiseen liittyvästä: lainsäädännöstä, laitteista, tekniikkaan ja biologiaan.
– Kahta samanlaista päivää ei työssä ole.

– Vaikutan paikkakunnallani paikallispolitiikassa aktiivisesti, ja minulle kuntani tulevaisuus on tärkeä. Kaupunginhallituksen jäsenenä toimiminen on vaativaa mutta on tärkeää, että nuoremmat sukupolvet pääsevät vaikuttamaan asioihin. Tällöin asioihin saadaan laajemmat näkökulmat, kuvaa Katja Kotalampi tuntemuksiaan poliitikkona.

Katja Kotalampi

30 vuotta, vesihuoltolaitoksen hoitaja, Virrat

Kunnalliset luottamustehtävät: Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Marttisen johtokunnan hallituksen edustaja

Muut luottamustehtävät: Virtain Työväenyhdistys ry:n sihteeri, Puttosen yksityistiekunnan puheenjohtaja

Ota yhteyttä:
katja.kotalampi(AT)gmail.com
Facebook-poliitikkosivu
Twitter
Verkkosivu

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *