Artikkeli: Lempäälä, Pirkanmaa, Vasemmisto

7.3.2019 klo 11:08

Satu Kosola: positiivista politiikkaa

– Asuin lapsuuteni tällä seudulla Nekalassa. Tässä puistossa leikimme usein koulun jälkeen, kertoo Satu Kosola ja lisää, että 1980-luvun alussa oli hyvä olla lapsi. Edelleenkin hän tykkää olla ulkona ja pitää myös talvesta. (Kuva: Satu Kosolan kotiarkisto)

– Hyvinvointivaltio on luotu poliittisilla päätöksillä ja sitä on rakennettu yhdessä usean sukupolven aikana. Miksi purkaisimme sitä nyt, kysyy Satu Kosola.

Satu Kosola sanoo, että meidän on säilytettävä hyvinvointivaltio ja kehitettävä sitä edelleen muun muassa sosiaaliturvaa uudistamalla ja ottamalla perustulo käyttöön.

Ymmärtävä, neuvotteleva ja oikeudenmukainen päättäjä

– Päättäjänä haluan hyödyntää kuuntelemisen, yhteistyön ja ratkaisujen etsimisen taitojani. Olen avoin ja suorapuheinen ja näitä piirteitä arvostan myös muissa, määrittelee Satu Kosola.

Hänen mielestään politiikka ei ole omaneduntavoittelua vaan pyrkimystä luoda ympäröivästä maailmasta omien arvojen mukainen, oikeudenmukainen, kaikille reilu paikka elää.
– Päättäjänä osaan neuvotella ja ymmärrän myös toisten näkemykset, Satu Kosola kiteyttää.

Hyvinvointivaltio takaisin

Satu Kosola haluaa palauttaa hyvinvointivaltiolle sen ansaitseman arvostuksen ja aseman. Hänen mukaansa Suomi on pärjännyt juuri hyvinvointivaltiona maailmankin mittapuussa loistavasti.
–Lapsilisät, maksuton perusopetus ja koulutus, laadukas julkinen terveydenhoito, erikoissairaanhoito, vanhuspalvelut ja muut hyvinvointivaltion timantit ovat tällä hetkellä valitettavasti uhattuna.
– Raha ja voitontavoittelu hiipivät alueille, joille ne eivät kerta kaikkiaan sovi. Tätä kehitystä vastaan haluan taistella, painottaa Satu Kosola.

– Haluan uudistaa sosiaaliturvaamme. Sen pitää olla vastikkeetonta ja kannustavaa. Sen pitää luottaa ihmisen toimijuuteen ja itsemääräämiskykyyn. Itsemääräämisoikeus on kaikkien, myös vanhusten, vammaisten ja esimerkiksi pienituloisten oikeus, Satu Kosola sanoo.

Aktiivinen järjestötoimija

– Olen 51-vuotias nainen Lempäälästä. Ensimmäiset 35 elinvuottani olen asunut Tampereella, joten tamperelaisuuskin on minussa syvässä. Koulutukseltani olen sosiaalikasvattaja (laillistettu sosionomi) ja työskentelen tällä hetkellä Nuorten talo Ohjaamossa, kertoo Satu Kosola.

Hänen perheeseensä kuuluu aviomies ja kaksi jo aikuista tytärtä, joista toinen asuu vielä kotona.
– Lisäksi minulla on kolme ”tädin murua”. Kotimme on vanha, ikuisesti keskeneräinen rintamamiestalo.

Satu Kosolan vapaa-aika sujuu monissa järjestötehtävissä.
– Urheiluseuratoiminnassa olen ollut mukana koko ikäni, ensin harrastajana, sitten ohjaajana ja nyt puheenjohtajana. Tampereen Kisatoverit on minulle kuin toinen perhe.

Kohtaamisen ammattilainen

Satu Kosola kertoo olevansa tällä hetkellä unelmatyössään. Hän saa kohdata ja omalta osaltaan auttaa eteenpäin nuoria, jotka pohtivat elämänsä suuntaa. Joskus on kyse opinnoista tai työstä joskus asunnon hankkimisesta tai arjen tuesta ja arjessa jaksamisesta.
– Ei ole helppoa olla nuori tässä ajassa, siksi koen työni erityisen tärkeäksi, hän sanoo.

Luottamustoimia Satu Kosolalle on kertynyt paljon.
– Valtuutettuna kokee usein riittämättömyydenkin tunteita. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan rooli taas on innostavan haastava, siinä saa kuvan koko Lempäälän kunnan tilanteesta. Ympäristöterveyslautakunta on mielenkiintoinen ja opettavainen paikka. Siellä olen Lempäälän kunnan edustajana, Satu Kosola koostaa kokemuksiaan.

Satu Kosola

51 vuotta, sosionomi
Lempäälä

Kunnalliset luottamustehtävät:  valtuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, lähipalveluvaliokunnan jäsen, Pirkkalassa ympäristöterveyslautakunnan jäsen
Muut luottamustehtävät: Tampereen Kisatoverit ry:n puheenjohtaja, Tampereen Seuraparlamentin puheenjohtaja, Työväen Urheiluliiton (TUL) valtuuston varapuheenjohtaja

Ota yhteyttä:
Puh. 044 967 8367
satu.kosola(AT)windowslive.com
Facebook-poliitikkosivu
Twitter
Instagram
Verkkosivu

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *