Artikkeli: Tampere

17.6.2019 klo 15:38

Tamperelaisille paikkoja grillaamiselle ja yhdessäololle

Julkisen grillauspaikat puistoissa mahdollistavat niin mukavan kesänvieton kuin kaupunkilaista yhteisöllisyyttäkin. (Kuva: Pixabay)

Tänään Tampereen kaupunginvaltuusto käsittelee vasemmistoliiton valtuutetun Minna Minkkisen aloitetta julkisten grillauspaikkojen pystyttämiseksi kaupungin puistoihin.

Minkkisen aloitteelleen saaman vastauksen perusteella julkisia grillauspaikkoja olisi tulossa, ja niistä ensimmäinen rakennettaisiin jo tänä vuonna Santalahteen. Muiksi mahdollisiksi sijainneiksi vastauksessa mainitaan ainakin Santalahden rantapuisto, Tohlopinsaari, Aaretti Niemisen puisto Härmälänrannassa sekä Kaukaniemen puisto.

Yhdistävän kaupunkikulttuurin puolesta

– Halusin viime kesänä järjestää kavereille grilli-illan ja huomasin, ettei meillä ole sellaisia julkisia grillauspaikkoja, joita löytyy muista isoista kaupungeista, kuten Oulusta, kertoo Minkkinen aloitteensa taustoista.

– Hienoa, että kaupunkikulttuuri kehittyy ja ihmiset pääsevät viettämään aikaa julkisessa tilassa yhdessä.

Joissakin keskusteluissa on kannettu huolta grillauksen ympäristövaikutuksista. Olennaista onkin se, mitä grillaa. Minkkinen muistuttaa, että lihan hiilijalanjälki on isompi kun vaikkapa kotimaisen perunan.

Vihreän valtuustoryhmän Jaakko Mustakallio teki vastaavan aloitteen vuonna 2013, mutta aloite ei silloin johtanut toimenpiteisiin.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *