Artikkeli: Vasemmisto

8.8.2019 klo 18:04

Minna Minkkinen ehdolla vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi

Minna Minkkinen. (Kuva: Tommi Tapalus.)

Tamperelainen kaupunginvaltuutettu, sosionomi Minna Minkkinen on ehdolla vasemmistoliiton toiseksi tai kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirihallitus päätti kokouksessaan torstaina asettaa Minkkisen ehdolle.

Minna Minkkinen on 35-vuotias tamperelainen toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Hän on koulutukseltaan sosionomi ja lähihoitaja. Luottamustehtävissään Minkkinen on profiloitunut erityisesti päihdepolitiikan, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä ja yhdenvertaisuuskysymysten asiantuntijaksi, joka osallistuu aktiivisesti keskusteluun niin Twitterissä kuin muuallakin sosiaalisessa mediassa. 

Minkkinen on toiminut vasemmistoliitossa aktiivisesti kymmenen vuotta. Tuona aikana hän on osallistunut tavalla tai toisella kaikkiin vaaleihin. Minkkinen pitääkin vasemmistoliitolle täysin mahdollisena kannatuksen nousua yli 10 prosenttiin. Hän sanoo olevansa valmis tekemään täysillä töitä kannatuksen nousun eteen.

− Tässä ajassa, jossa eriarvoistuminen kasvaa ja äärioikeisto yrittää päästä valtaan, on vasemmistoliitolla avaimet käsissä, meidän tulee näyttää ihmisille turvallinen ja oikeudenmukainen tulevaisuus, linjaa Minkkinen.

Minkkinen on ollut puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja piirihallituksen jäsen sekä paikallisosaston, Mansen punavihreiden puheenjohtaja. Hänellä on myös kansainvälistä kokemusta. Minkkinen on mukana Euroopan vasemmistopuolueen seksuaali- ja sukupuolivähemmistön toimintaryhmässä.

Minkkinen on aikaansaavan tekijän maineessa. Hän muun muassa herätteli vasemmiston kuntafoorumin toimintaan monen vuoden hiljaiselon jälkeen. 

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *