Artikkeli: Vasemmisto

7.8.2019 klo 11:12

Puoluekokousedustajien valinta käynnissä

Puoluekokoukset ovat puolueaktiivien juhlaa: kolme päivää keskusteluja, valintoja ja maailman muuttamisen tunnelmaa. Tiina Heikkilän kuva on Oulun puoluekokouksen päättäneestä Kansainvälisen yhteislaulusta.

Vasemmistoliiton puoluekokous järjestetään marraskuun puolessa välissä Kuopiossa. Pirkanmaalta puoluekokoukseen valitaan 31 edustajaa. Koko maasta edustajia valitaan 300.

Puoluekokouksen edustajaehdokkaita voivat asettaa puolueosastot, kunnallisjärjestöt sekä puolueen tai sen piirijärjestöjen kymmenen suoran henkilöjäsenen muodostama valitsijayhdistys. Suora jäsenyys tarkoittaaa, ettei jäsen ole minkään puolueosaston jäsen. Aikaa asettaa puoluekokousehdokkaita on 18. elokuuta asti.

Mikäli ehdokkaita puoluekokoukseen asetetaan enemmän kuin Pirkanmaan piirijärjestöllä on edustajapaikkoja, järjestetään edustajista vaali. Vaalia varten piirihallitus voi päättää piirin jakamisesta äänestysalueisiin. Puoluekokousvaalissa 2016 Pirkanmaa oli jaettu eteläisen, ja pohjoisen Pirkanmaan sekä Tampereen äänestysalueisiin. Vuoden 2016 puoluekokousedustajien postiäänestykseen osallistui 59 prosenttia Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirijärjestön jäsenistä.

Kiinnostaako puoluekokous, ota yhteyttä puolueosastoosi

Puoluekokousedustajaehdokkaaksi voivat ilmoittautua kaikki vasemmistoliiton jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa tämän vuoden toukokuun loppuun mennessä. Monet puolueosastot käsittelevät parastaikaa puoluekokousedustajien nimeämistä. Jos olet kiinnostunut ehdokkuudesta, ota yhteyttä puolueosastosi puheenjohtajaan.

Pirkanmaan vasemmiston piirihallitus käsittelee puoluekokoukseen valmistautumista torstaina kokouksessaan. Kokouksessa käsitellään muun muassa piirijärjestön ehdokkaita puolueen johtotehtäviin, kuten puolueen varapuheenjohtajiksi, puoluevaltuuston puheenjohtajistoon sekä puoluehallituksen jäseneksi. Puoluevaltuuston jäsenet valitaan lokakuussa pidettävässä piirikokouksessa.

Puoluekokouksen kulujen rahoittamiseksi kokousedustajat maksavat 250 euron puoluekokousmaksun. Maksuun sisältyy puoluekokousaineisto, majoitus kahden hengen huoneessa, ruokailut kokouksen aikana ja matkat puolueen järjestämällä yhteiskuljetuksella. Tapana on ollut, että puolueosastot maksavat joko kokonaan tai osittain edustajiensa puoluekokousmaksut.

Vasen Kaista -verkkolehti raportoi ahkerasti edellisen Oulun puoluekokouksen valmisteluista ja kokouksesta. Kaikki puoluekokousjutut löytyvät avainsanalla puoluekokous2016. 

Vasen Kaistan kaikki puoluekokouksesta 2016 julkaistut jutut

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *