Näkökulma, Tampere

MINNA MINKKINEN

22.8.2019 klo 20:30

Valtuustoaloite kaupunkisoutuveneiden hankinnasta Tampereelle 

Esimerkiksi Tampereen Palomäenrannassa on paljon veneitä, joista kaikkia ei varmasti käytetä päivittäin. (Kuva: Cai Melakoski)
Minna Minkkinen (Kuva: Mari Kurkimäki.)

Tampere on kahden kauniin järven välissä. Järvet tarjoavat paitsi kauneutta, myös mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja liikuntaan. Soutuveneily on mitä parhainta kuntoilua ja virkistäytymistä. 

Kaikkea ei tarvitse tai kannata omistaa itse, kuten venettä, lainaaminen ja vuokraaminen on järkevämpää. Lisäksi kaupunkisoutuveneet ovat uudenlaista kaupunkikulttuuria, mikä sopii mielestäni hyvin Tampereen imagoon. Tampereella tällä hetkellä soutuveneen voi vuokrata esim. Kurpitsatalolta, Vehmaisten seuralta tai Härmä Camping -alueelta. Hinnat vaihtelevat välillä 10 euroa / päivä–10 euroa / tunti. 

Monessa kunnassa, kuten Suonenjoella, Hämeenlinnassa ja Espoossa on käytössä kaupunkisoutuveneitä. Suonenjoella ja Hämeenlinnassa veneet ovat maksutta käytössä kuntalaisille. Espoossa veneiden vuokrauksen hoitaa yritys, soutuveneiden kausihinta on 25 euroa. 

Jätin elokuun Tampereen kaupunginvaltuustossa aloitteen, että Tampere ryhtyy selvittämään mahdollisuutta ottaa käyttöön kuntalaisille maksuttomat  kaupunkisoutuveneet.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *