Artikkeli: Vasemmisto

22.9.2019 klo 12:39

Pirkanmaan vasemmisto valitsi puoluekokousedustajat

Nelisensataa pirkanmaalaista vasemmistolaista antoi äänensä puoluekokousedustajavaalissa. Lauantaina suoritetussa ääntenlaskussa riitti tekemistä. Kuvassa ahkeroivat Sanna-Maria Anttila ja Anna Jukantupa. (Kuva: Cai Melakoski)

Vasemmistoliiton puoluekokoukseen lähtevien pirkanmaalaisten kokousedustajien nimet selvisivät lauantaina muutaman tunnin ahkeran ääntenlaskun jälkeen. Pirkanmaalta suuntaa marraskuussa Kuopioon 31 kokousedustajan joukko, jossa muun muassa eri paikkakunnat ovat hyvin edustettuina.

Vajaat kaksi viikkoa kestäneessä jäsenäänestyksessä äänesti 409 pirkanmaalaista jäsentä, eli 51,3 % äänioikeutetuista. Vaalissa äänioikeutettuja olivat jäsenmaksunsa 31.5. mennessä maksaneet.

Pirkanmaa oli vaaleissa jaettu kolmeen vaaliyhtymään: eteläiseen ja pohjoiseen vaaliyhtymään sekä Tampereeseen.

Eteläisestä vaaliyhtymästä valittiin äänimääräjärjestyksessä Marja-Leena Torkki (Nokia), Anneli Lehtonen (Nokia), Leena Saarela (Sastamala), Satu Kosola (Lempäälä), Veera Kiretti (Valkeakoski), Merja Techtolin (Nokia), Senni Almusa (Pirkkala) ja Marjatta Kivi (Akaa).

Suurin edustajadelegaatio tulee Tampereelta, josta kokoukseen lähtevät Minna Minkkinen, Noora Tapio, Jouni Sirén, Sinikka Torkkola, Liban Sheikh, Tatu Ahponen, Veijo Laitinen, Aapo Niemi, Sanna-Maria Anttila, Anu Ropponen, Kukka Kunnari, Aarno Karjalainen, Niko Vallenius, Laura Tohka, Ilkka Hirvi ja Oskari Jokinen.

Pohjoisen vaaliyhtymän seitsemän kokousedustajaa ovat Iikka Nikkinen (Kangasala), Anne Lappalainen (Orivesi), Risto Viitanen (Virrat), Anna Jukantupa (Ylöjärvi), Mirka Löf (Hämeenkyrö), Erkki Moisio (Ylöjärvi) ja Jussi Niinenmaa (Hämeenkyrö).

Vasemmistoliiton puoluekokoukseen osallistuu yhteensä 300 kokousedustajaa ympäri maan. Pirkanmaan piirin edustajajoukko on neljänneksi suurin Helsingin, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan piirien jälkeen.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.