Artikkeli: Tampere

7.10.2019 klo 19:17

Finnpark-gate jatkuu: Lylyn ja Kummolan huomautukset valtuustoon

Tampereen konsernijohto ei estänyt rikoksesta epäillyn Atanas Aleksovskin valitsemista Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi. (Kuva: Cai Melakoski.)

Keskustelu Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja konsernijaoston puheenjohtajan Kalervo Kummolan konsernimääräysten vastaisesta toiminnasta jatkuu kaupunginvaltuustossa. Kaupunginhallitus päätti viedä tiedoksi kaupunginvaltuustolle Kummolalle ja Lylylle antamansa huomautuksen hallintosäännön ja hallintolain rikkomisesta. Päätöksellään kaupunginhallitus muistuttaa, että ylin johto antaa omalla toiminnallaan esimerkkiä koko kaupunkiorganisaatiolle.

‒ Huomautuksen vieminen valtuustoon on varsin merkittävä toimenpide, sillä se mahdollistaa keskustelun valtuustossa, arvioi päätöstä kaupunginhallituksen jäsen Minna Minkkinen (vas.)

‒ Kaupunginhallituksen jäsenet ovat vastuussa valtuustolle ja siksi on hyvä asiaa valtuustossa käsitellä, täydentää Minkkinen tilannetta. 

Konsernijohtajan Juha Yli-Rajalan toimintarikkeitä ei käsitellä julkisesti Yli-Rajalan virkasuhteen vuoksi. Kaupunginhallituksen työnantajana tekemät työntekijöitä koskevat päätökset on lain mukaan pidettävä salassa. 

Finnpark Oy:n hallituksen nimittämiseen liittyviä tapahtumia käsiteltiin Tampereen kaupunginhallituksessa kaksi viikkoa sitten. Tuolloin kaupunginhallitus päätti pyytää Lylyltä, Kummolalta ja Yli-Rajalalta selvitystä. Selvityksiä pyydettiin, sillä Finnparkin hallituksen valintaprosessia käsitelleessä tarkastusraportissa osoitettiin Tampereen kaupungin konsernijohdon eli Lylyn, Kummolan ja Yli-Rajalan laiminlyöneen hyvän hallinnon periaatteita ja kaupungin omaa konsernimääräystä esittäessään Atanas Aleksovskia (sd.) Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi. 

Luottamusaseman väärinkäyttämisestä epäiltyä Aleksovskia ei olisi kaupungin omien ohjeiden mukaan voinut tehtävään esittää. Atanas Aleksovskiin kohdistuva oikeusprosessi liittyy jo vuonna 2017 alkuunsa saaneeseen niin sanottuun Muotialan tapaukseen, jossa Kotilinnasäätiö rikkoi tontinvuokrasopimusta myymällä tontin vuokraoikeuden rakennusyhtiölle. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajan Atanas Aleksovskin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Hovioikeus käsittelee syksyllä 2018 annettua Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöstä eikä tuomio ole lainvoimainen.

Aiheesta aiemmin Vasen Kaista -verkkolehdessä: 

Finnpark-gate: konsernijohdon selvitysten jälkeen päätetään jatkotoimista (24.9.2019)
Tampereen vasemmiston valtuustoryhmä vaatii korruptiivisten piirteiden kitkemistä kaupungin päätöksenteosta (20.9.2019)
Finnpark-gate: Tampereen konsernijohto rikkoi hyvää hallintotapaa pysäköintiyhtiön puheenjohtajan valinnassa (19.9.2019)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *