Näkökulma, Vasemmisto

AAPO NIEMI

24.11.2019 klo 10:52

Vasemmistoliitossa otetaan uudet mukaan

Aapo Niemi ja Paavo Arhinmäki tapasivat Keskustorilla kuntavaalien 2017 alla. (Kuva: Cai Melakoski.)
Aapo Niemi
Aapo Niemi (Kuva: valokuvaamo Luova)

Oma kokemukseni osoittaa, miten tärkeää on ottaa mukaan uudet jäsenet ja aktiivit. Vaikka itse olin jo pitkään ollut innokas politiikan seuraaja ja ajattelin vasemmistolaisesti, puoluetoimintaan mukaan lähtemistä en edes harkinnut.

Vasemmistolla on, ihan oikein, jyrkät mielipiteet moniin asioihin, mutta se saattaa välillä nostaa kynnystä tulla mukaan puoluetoimintaan. Itse epäilin pitkään, olenko tarpeeksi vasemmistolainen ja osaanko puhua oikein.  Reilu pari vuotta sitten Laitisen Veijo herätti pahaa aavistamattoman väsyneen duunarin päiväunilta, pyytääkseen viime hetken kuntavaaliehdokkaaksi. 

Muutaman päivän päästä ensimmäiseen vaalitapahtumaan Tammelantorille, käveli erittäin hermostunut tuore ehdokas. Perille päästyäni minut otti vastaan kaksi iloista ja nauravaista kanssaehdokasta, Minna Minkkinen ja Virva-Mari Rask. He ohjasivat ja tutustuttivat minut muihin aktiiveihin ja antoivat arvokkaita neuvoja.

Tällä on suuri vaikutus sille, että osallistuin puoluekokoukseen ja pidin siellä puheen uusien jäsenten ja aktiivien mukaan ottamisen tärkeydestä.  Huomasin, että kaikki aiemmat huoleni olivat turhia. Ei ole olemassa vähemmän vasemmistolaisia.

Olen tutustunut vasemmistossa vain ja ainoastaan ihaniin tyyppeihin. Ollaan siis oman elämämme minkkisminnoja ja virvamareja ja otetaan uudet tulijat mahdollisimman hyvin mukaan toimintaan.

On myös todettava, että puoluekokoukseen osallistuminen oli aivan mahtavaa. Rakastan teitä kaikkia vasemmistolaisia  ihan hel-ve-tin paljon.

Teksti perustuu vasemmistoliiton 2019 puoluekokouksessa pidettyyn puheeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *