Artikkeli: Pirkanmaa

31.1.2020 klo 08:22

Nytkis yhdistää naiset Pirkanmaalla

Minna Cathin syntymästä tulee kuluneeksi 19. maaliskuuta 177 vuotta. Tuollon liput liehuvat sekä Cathin syntymäpäivän kunniaksi että tasa-arvon puolesta. (Kuva: Cai Melakoski.)

Vuoden 2020 Nytkis ry Naisjärjestöt Yhteistyössä -järjestön valtakunnallisena vastuujärjestönä toimii Vasemmistonaiset  ja sen puheenjohtajana kansanedustaja Veronika Honkasalo. Pirkanmaalla  tänä vuonna naisten yhteistoimintaa vetää Mirka Löf Hämeenkyröstä.

Ryhmä naisia, jotka edustivat Nytkiksen eri jäsenjärjesöjä, kokoontui keskustelemaan tämän vuoden toiminnasta. Mirka Löf esitteli vuoden 2020 toimintasuunnitelman. Nytkis järjestää Naisten päivän etkot jo torstaina viides maaliskuuta Hervannassa yhteistyössä Setlementin kanssa Naistarissa. Etkojen teemana on ruoka, joka yhdistää erilaiset naiset Virallinen naistenpäivä, kahdeksas maaliskuuta on saman viikon sunnuntaina.

Minna Canthin ja tasa-arvon päivän tilaisuuden paikaksi esitettiin Nokian uutta kirjastoa. Lisäksi keskusteltiin Pride-kulkueeseen osallistumisesta ja Eurooppa-päivän huomioimisesta naisten toiminnassa. 

Syksyn toimintaohjelmaan sisältyy Naiset työelämässä – tilaisuus, jonka yksityiskohtainen sisältö varmistuu kevään aikana. Perinteinen Valoa- ei väkivaltaa – tapahtuma, johon liittyy kynttiläkulkue ja muuta näkyvää toimintaa kaduilla  25. marraskuuta, järjestetään tänä vuonna Tampereella.

Nytkis ry Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete

Perustettu 1988

Tehtävät:

 • Työskentelee naisten aseman parantamiseksi ja todellisen sukupuolten välisen tasa-arvon toteuttamiseksi.
 • Valvoo naisten oikeuksia.
 • Ottaa kantaa politiikkaan ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin naisnäkökulmasta

Jäsenjärjestöt:

 • Vasemmistonaiset ry
 • Vihreät Naiset ry,
 • Sosiaalidemokraattiset Naiset 
 • Suomen Keskustanaiset ry
 • Kokoomuksen Naisten Liitto ry
 • Kristillisdemokraattiset Naiset ry.
 • Naisasialiitto Unioni ry
 • Perussuomalaiset Naiset ry 
 • Sukupuolentutkimuksen Seura ry.
 • Svenska Kvinnoförbundet r.f.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *