Artikkeli: Kulttuuri, Tampere

12.3.2020 klo 16:24

Härmälän kirjasto uudisti kasvonsa

Härmälän kirjasto muuntui remontissa omatoimikirjastoksi, jonne pääsee silloinkin, kun virkailijat eivät ole paikalla.

Vihdoin koitti se odotettu hetki Härmälässä: kirjasto avautui remontin jälkeen. Kirjasto oli remontin vuoksi suljettuna noin kahdeksan kuukautta. Avajaispäivänä kirjasto täyttyi kävijöistä. Härmälän koulun oppilaat tulivat opettajineen pienryhmissä tutustumaan uudistettuun kirjastoon. Vanhemmat kirjaston käyttäjätkin olivat myös huomanneet kirjaston avautumisen. 

Härmälän kirjastossa viihtyvät kaikki.

Mikä oli muuttunut? Kirjaston on nyt yleisilmeeltään valoisa ja väljä. Lehtien lukupaikka on viihtyisä ja lasten nurkkaus raikas. Pieneen tilaan oli saatu mahtumaan monta hienoa yksityiskohtaa.

Uutta tekniikkaa ovat porrashissi ja kirjojen palautusjärjestelmä. Nyt kirjastoon pääsevät myös liikuntarajoitteiset. Kirjat voi palauttaa itse palautusautomaatin kautta samalla tavalla kuin pääkirjasto Metsossa. Aiemmin kirjat palautettiin virkailijalle.

Suurin muutos lienee kuitenkin kirjaston käyttäjän kannalta se, että kevään aikana otetaan käyttöön omatoimiaukiolo.  Se tarkoittaa, että kirjastoa voi käyttää sunnuntaista torstaihin kello 7–21 ja perjantaisin ja lauantaisin kello 7–18, vaikka kirjaston henkilökunta ei ole paikalla.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *