Artikkeli: Kulttuuri, Pirkanmaa

25.3.2020 klo 15:10

Oskari Jokinen aloittaa VK:n päätoimittajana

Oskari Jokinen on ollut mukana pari vuotta paikallisten vasemmistonuorten toiminnassa. Tampereen Vasemmistonuoret päivystivät viime elokuussa Puistofiestassa yhdessä Tampereen Vihreiden nuorten kanssa. (Kuva: Cai Melakoski)

Vasen Kaista -verkkolehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu aiemmin varapäätoimittajana toiminut Oskari Jokinen. Nykyinen päätoimittaja Sinikka Torkkola jatkaa työtä kaistalla varapäätoimittajana. Pirkanmaan Vasemmiston piirihallitus päätti valinnasta maanantaina päättyneessä etäkokouksessaan.

Sinikka Torkkola on Vasen Kaista -verkkolehden perustaja ja hän on päätoimittanut lehteä sen perustamisesta lähtien, marraskuusta 2013. Kuuden ja puolen vuoden aikana lehti on vakiinnuttanut paikkansa vasemmistolaisena viestintäkanavana Pirkanmaalla. Kaistan kirjoitukset yltävät paikallisista uutisista kansainvälisiin tapahtumiin.

Lehteä toimitetaan kokonaan vapaaehtoisin voimin. Kansalaisjournalismin periaatteita hyödyntävän toimitustyön keskiössä on alusta pitäen ollut osallistuminen. Kaikki kiinnostuneet ovat olleet tervetulleita lehden tekoon. Tähän mennessä kaistalla on julkaistu 2105 juttua ja niitä on ollut tekemässä yli kolme sataa vapaaehtoista toimittajaa ja kuvaajaa.

– Lehti on toimittajiensa näköinen. Juttuja tehdään yleensä niistä asioista, jotka tekijöitä kiinnostavat. Toimituksen mahdollisuudet ohjata juttuaiheita on vähäinen, kommentoi väistyvä päätoimittaja Torkkola.

– Eniten iloitsen kasvavasta ja vakiintuvasta kävijämäärästä, mikä kertoo lehden lunastaneen paikkansa pirkanmaalaisessa mediakentässä, toteaa Torkkola ja lisää siirtyvänsä hyvillä mielin taustalle.

– Oskari Jokinen on sijaistanut päätoimittajan tehtävissä viime syksynä. Hän on oivallinen valinta uudeksi päätoimittajaksi. Luotan siihen, että hänen johdollaan kaista tavoittaa lisää lukijoita ja tekijöitä.

Uusi päätoimittaja toivoo osallistumisen perinteen vahvistuvan

– Vasen Kaistan toiminta oli ensimmäinen merkittävämpi vasemmistolainen aktiviteetti, johon elämässäni ryhdyin. Sen jälkeen mukaan on tullut monia muitakin järjestöjä ja toimimisen paikkoja, mutta kaista on edelleen säilynyt yhtenä lempiprojekteistani, kertoo päätoimittajana huhtikuun alussa aloittava Jokinen.

– Kaistan merkittävyys nousee ennen kaikkea sen paikallisuudesta ja pyrkimyksestä mahdollistaa kenen tahansa äänen kuuluminen. Vasemmistolaiseen eetokseen ei pitäisi kuulua puolesta puhuminen, vaan äänitorven antaminen niille, joilta se puuttuu. Tämä on toivottavasti seikka, jota olisi mahdollista jatkossa myös kehittää, jatkaa Jokinen.

Uusi päätoimittaja kannustaakin lukijoita lähettämään ideoitaan tai aihioitaan teksteiksi. Toimitusta on myös mahdollista lähestyä, mikäli haluaa olla mukana kaistan työssä tai hioa mahdollisia juttuideoita.

Oskari Jokinen on 27-vuotias filosofian maisteri, joka toimii myös Hämeen Vasemmistonuorten toiminnanjohtajana.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.