Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

24.3.2020 klo 16:53

Vasemmistolla 50 ehdokasta huomenna alkavissa osuuskauppavaaleissa

Pirkanmaan taajamien maisemissa Salet, S-marketit ja ABC-asemat edustavat Pirkanmaan Osuuskauppaa. Tampereella osuuskauppaa edustavat näyttävimmin kaupungin profiilista nousevat hotellit, kuvassa Ilves ja Torni.

Pirkanmaan vasemmistoliitolle huomenna alkavat Pirkanmaan Osuuskaupan (POK) vaalit ovat tärkeämmät kuin aikaisemmat vaalit. Tätä todistaa ehdokasmäärän reilu lisääntyminen. Vuonna 2016 paikkaa POK:n edustajistossa havitteli 30 ehdokasta vasemmiston listoilla, nyt ehdokkaita on 50.

Kirittävää kyllä riittää. Edustajiston 60 jäsenestä neljä valittiin edellisissä vaaleissa vasemmiston listoilta, kaksi Tampereen jäsenalueelta (Sirkkaliisa Virtanen ja Virva-Mari Rask) ja kaksi Pirkanmaan eteläiseltä jäsenalueelta (Hannu Lehikoinen Lempäälästä ja Niina Koivuniemi Akaasta.) 

Vasemmiston kannatus on Pirkanmaalla valtakunnallisissa vaaleissa kymmenisen prosenttia, joten lisäpaikka tai parikin olisi mahdollista saada, jos vasemmistoväki lähtisi liikkeelle. Pohjoinen jäsenalue on jäänyt ilman vasemmiston edustajaa, siellä odotetaan nyt korjausta tilanteeseen.

Meirän oma osuuskauppa! – Edistystä osuuskauppavaaleihin

Vasemmistolaisten ehdokkaiden yhteinen vaaliohjelma Meirän oma osuuskauppa! – Edistystä osuuskauppavaaleihin korostaa, että osuuskaupan tulee tuntua siltä, että kaupalla on väliä – että kauppa on erityinen ja oma. Tuotteiden pitää olla vastuullisia ja työehtojen reiluja.  

Osuuskaupan tulee tarjota laadukkaita tuotteita kohtuuhinnalla. Hinnoittelun, markkinoinnin ja esillepanon on tuettava siirtymää ekologiseen ja eettiseen kuluttamiseen, ja koko tuotevalikoimaa on rakennettava ekologiseksi ja vastuulliseksi.

Lähikauppaverkkoa on pidettävä yllä ja niiden hintatason tulee olla samalla tasolla kuin hypermarketeissa. Vaaliohjelman mukaan verkkokauppaa on kehitettävä yhä laadukkaammaksi vaihtoehdoksi niille, jotka eivät ehdi, halua tai pysty käymään kaupassa.

”Tulevaisuuden osuuskauppa huomioi globaalin tuotantoketjun vaikutukset ja vähentää määrätietoisesti tuotantoketjunsa hiilijalanjälkeä sekä pitää huolen tuotteidensa ja toimintansa läpinäkyvyydestä. Tulevaisuuden osuuskauppa suosii paikallisia, kotimaisia ja ekologisia tuotteita ja tarjoaa kuluttajilleen kestäviä valintoja”, määrittelee vaaliohjelma. Linkki koko vaaliohjelmaan löytyy tämän kirjoituksen lopusta.

Vaalikone on jo avattu

Osuuskuntavaalien vaalikone avattiin tänä aamuna. Koneessa on 14 kysymystä, jotka kattavat suuren joukon linjakysymyksiä, joihin Pirkanmaan korkeimman päättävän elimen jäsenet ottavat kantaa.

Muun muassa seuraavissa kysymyksissä voit verrata omia mielipiteitäsi ehdokkaiden vastauksiin: Onko edullisen hintatason tavoittelu osuuskaupan tärkein tehtävä? Entä onko laaja valikoima tärkeämpää kuin halvin hinta? Olisiko POK:n ylläpidettävä kattavaa myymäläverkostoa koko maakunnassa, vaikka yksittäiset myymälät tekisivätkin tappiota? Onko tärkeää, että Pirkanmaan Osuuskauppa lahjoittaa hävikkiruokaa hyväntekeväisyyteen? Entä tuleeko POK:n jatkossakin panostaa erityistä tukea tarvitsevien työllistämiseen? Pitääkö osuuskaupan tukea rahallisesti kulttuuria, urheilua ja erilaisia kansalaisjärjestöjä? Ja pitäisikö valikoimassa olevien tuotteiden eettisyyttä tulee arvioida vielä nykyistäkin ankarammin, vaikka se supistaisi valikoimaa?

Tapaa POK:n vaaliehdokkaita netissä huomenna 

Ensimmäisenä varsinaisena vaalipäivänä järjestetään vasemmiston vaalitilaisuus verkossa. Iltakuudelta alkavassa virtuaalisessa vaalitapahtumassa voi tavata vasemmiston ehdokkaita. Linkki tapahtuman kuvaukseen löytyy alta.

Vaalit jatkuvat 6. huhtikuuta asti. Pirkanmaan Osuuskaupan jäsenet voivat äänestää verkossa tai postissa kotiin lähetetyllä vaalilipulla.

Lue lisää muualla verkossa:

Pirkanmaan Osuuskaupan vaalisivut
Vaalikone

Pirkanmaan vasemmistoehdokkaiden vaaliohjelma
Pirkanmaan vasemmiston vaalitapahtuma verkossa

 

Vasemmiston ehdokkaat Pirkanmaan Osuuskaupan vaaleissa

Jäsenalue 1: Pohjois-Pirkanmaa, lista F

70 Göös-Leppänen Anne, toimistotyöntekijä, Ylöjärvi

71 Haukipää Sari, ruokapalveluesimies, Hämeenkyrö

72 Heino Sinikka, eläkeläinen, Ylöjärvi

73 Kotalampi Pauli, yrittäjä, Virrat

74 Leppänen Aki, lähihoitaja, Ylöjärvi

75 Löf Mirka, sairaanhoitaja (AMK), Hämeenkyrö

76 Mattila Jukka, levyseppä, Ikaalinen

77 Niinenmaa Jussi, aikuiskouluttaja, Hämeenkyrö

78 Salonen Jussi, kasvatustieteen opiskelija, Orivesi

79 Tiainen Hannu, eläkeläinen, Kihniö

Jäsenalue 2: Etelä-Pirkanmaa Lista F

196 Jara Juhani, asentaja, Akaa

197 Kallio Seppo, kunnallisneuvos, Nokia

198 Lepola Satu, jäteasemanhoitaja, Lempäälä

199 Rask Virva-Mari, koneenasentaja, Lempäälä

200 Saarela Leena, sairaanhoitaja, Sastamala

201 Salmi Jari, betoniraudoittaja, Valkeakoski

202 Savijärvi Pertti Kalevi, eläkeläinen, Valkeakoski

203 Techtolin Merja, mylläri, Nokia

Jäsenalue 3: Tampere, lista C

302 Ahola Liisa, eläkeläinen

303 Asikainen Johannes, projektipäällikkö, FM

304 Eloranta Sami, opiskelija

305 Haapa-aho Leena, ohjaaja

306 Hanhela Milka, sosiaalipoliittinen asiantuntija

307 Hautanen Teija, sosiaalityöntekijä, YTT

308 Heinonen Jari, YTT, emeritusprofessori

309 Hokkanen Kimmo, yrittäjä, kulttuuripuutarhuri

310 Hollo Hely, opiskelija

311 Iso-Lähteenmäki Lauri, varastotyöntekijä

312 Jalava Ari, laboratorioassistentti

313 Karinen Anne Mariel, kiinteistöpäällikkö, rakennusinsinööri

314 Kauhanen Mira, eläkeläinen

315 Kiponoja Petteri, toiminnanohjaaja, opiskelija

316 Kosela Viktor Mikael, datanomi

317 Minkkinen Minna, sosionomi

318 Mustila Pentti, metsätalouden harjoittaja

319 Mäkinen Jaana, avustava ohjaaja

320 Mäntysalo Juho, yhteiskuntatieteiden maisteri

321 Niemi Aapo, elintarviketyöntekijä, pääluottamusmies

322 Nieminen Jiri, yhteiskuntatieteiden tohtori

323 Olli Joonas, sisustuspuuseppä

324 Peltokoski Jukka, koulutustuottaja

325 Puskala Jarmo, käsikirjoittaja

326 Ropponen Anu, sosiaalityöntekijä

327 Tamminen Jari-Pekka, opintojohtaja, diplomi-insinööri

328 Tilvis Leila, työsuojelutarkastaja

329 Tohka Laura, tiedottaja

330 Toivonen Saara, kirjanpitäjä, tilitoimistoyrittäjä

331 Tolonen Johannes, muusikko

332 Virtanen Sirkkaliisa, kunnallisneuvos

333 Vänni Katja, työkyvyttömyyseläkeläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *