Artikkeli: Kulttuuri, Suomi

29.4.2020 klo 09:50

Vappu 2020 -sivu on julkaistu: tänäkin vappuna lauletaan yhdessä

Vuoden 2019 vappuna ravintola Mallashovi täyttyi ja raikui Tampereen vasemmiston järjestämässä yhteislaulutilaisuudessa. Tänä vuonnakin lauletaan yhdessä, mutta erillään. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Vasen Kaista -verkkolehden luetuimpiin sivuihin on vuosittain kuulunut Pirkanmaan vappu -sivu, jossa on listattu maakunnan perinteiset vapputapahtumat. Esimerkiksi viime vuonna järjestettiin 13 Pirkanmaan paikkakunnalla yhteensä 40 vapputilaisuutta, muistotilaisuutta, kunniakäyntiä, vappumarssia ja -kulkuetta, kahvitilaisuutta ja vappujuhlaa, joista Vasen Kaista -verkkolehti julkaisi ennakkotiedot.

Yleisen kokoontumisrajoituksen vuoksi julkisia yleisötilaisuuksia ei järjestetä tänä vuonna, mutta internetissä lähetetään koko joukko suoria, vapputunnelmaa luovia lähetyksiä. Tänä vuonna tapahtumamme eivät rajoitu Pirkanmaalle, tilaisuuksia on Oulusta aina Helsinkiin saakka.

Vasen Kaistan kokoamalta Vappu 2020 sivulta löytyy linkit konsertteihin, joissa esiintyvät muiden muassa Jarmo Julkunen, Monna Kamu, PA Kiiskilä, Litku Klemetti, Dave Lindholm ja PalefaceLive-lähetyksissä esiintyviä kokoonpanoja ovat Orquesta Tri Cohiba, Duo Ari Numminen & Hannu Kella sekä Punatähdet.

Vappupuheen pitää itseoikeutetusti vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Oulun vasemmiston Etä- ja Työnvapussa aattona puhuvat muun muassa Paavo Arhinmäki, Hilkka Haaga, Anna Kontula ja Hanna Sarkkinen

Ensimmäinen suora lähetys alkaa torstaina kello 12 ja pisimpään kestävä jatkuu sunnuntaihin asti. Osa lähetyksistä on päällekkäin, mutta se ei paljoa haittaa, koska useimmat vappulähetykset tallennetaan. Ne voi katsoa jälkeenpäin samasta verkko-osoitteesta jossa suora lähetys eli streami tai striimaus oli katsottavissa.

Vappuopas löytyy valikkoriviltä ja tästä linkistä:
Vappu 2020 

|||

Korjaus: Alkuperäisestä artistiluettelosta on poistettu Kaj Chydeniuksen nimi. ”Ei elämää pelkää – Kaj Chydeniuksen lauluja livestream” osoittautui huijaukseksi, jonka avulla kalasteltiin luottokorttitietoja.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *