Artikkeli: Hämeenkyrö

13.9.2020 klo 11:07

Hämeenkyrön Vasemmisto kulkee vahvasti kohti vaaleja

Hämeenkyrön Vasemmisto kokoontui keskiviikkona keskustelemaan kuntavaaliasetelmista. Vaalien valmistelu on edennyt suotuisasti. (Kuva: Jussi Niinenmaa)

Infektiovuodesta huolimatta Hämeenkyrön Vasemmiston valmistautuminen kuntavaaleihin on lähtenyt ripeästi käyntiin. Ehdokashankinta on sujunut sutjakkaasti. Vasemmistolla on kunnassa runsaasti vetovoimaa niin vanhemmissa kuin nuoremmissakin ikäluokissa. Nuorille ehdokkaaksi asettautuminen on kuitenkin hankala päätös tehdä, sillä opiskelu- ja työllistymismahdollisuudet sijaitsevat usein jossain muualla kuin Hämeenkyrössä.

Viime kuntavaaleissa Vasemmiston kannatus Pirkanmaalla lisääntyi eniten Hämeenkyrössä, peräti runsaalla viidellä prosenttiyksiköllä. Nousu toi lisäpaikan ja toinen lisäpaikka jäi vain 16 äänen päähän. Vasemmisto istuu valtuustossa vahvasti viiden edustajan voimin. Hämeenkyrö on Nokian jälkeen Pirkanmaan toiseksi vasemmistolaisin paikkakunta.

Hämeenkyrön Vasemmisto kokoontui keskiviikkona tarkastelemaan kuntavaalien ennakkoasetelmia. Vaaleihin on vielä aikaa, mutta ehdokaslista alkaa olla jo näyttävän pituinen. Viime vaalien alusaikaan verrattuna niin ehdokashankinnan kuin paikallisten vaaliteemojenkin laatimisen suhteen ollaan Hämeenkyrössä huomattavasti edellä. Ehdokasasettelun sujuvuus ennakoi kannatuksen tuntuvaa nousua myös ensi kevään kuntavaaleissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *