Artikkeli: Akaa, Pirkanmaa, Vasemmisto

5.10.2020 klo 16:34

Akaan vasemmiston ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat nimettiin viikonvaihteessa

Akaan vasemmiston aktiiveja ja kuntavaaliehdokkaita Toijalan torilla. Mukana kuntavaalistartissa olivat myös Anna Kontula ja Paavo Arhinmäki.

Akaan vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaat esittäytyivät lauantaina Toijalan torilla. Paikalla ehdokkaita kirittämässä olivat vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Kunnanvaltuustot päättävät asioista, jotka vaikuttavat kansalaisten elämään joka päivä. Paavo Arhinmäki muistuttikin, miten tärkeää on, että asioista päättävät edustavat kunnan kaikkia alueita.  Akaassa esittäytyneet kaksitoista ehdokasta asuvatkin eri puolilla Akaata. Ehdokkaita on kaikista kolmesta keskuksesta Kylmäkoskelta, Toijalasta ja Viialasta.

Kahdestatoista ehdokkaasta on yhdeksän miestä ja kolme naista. Nuorimmat ehdokkaat ovat parikymppisiä ja vanhimmat seitsemänkymppisiä. Ehdokkaita ovat kääntäjä Tarmo Hietamaa, maansiirtokoneasentaja Juhani Jara, työtön Jari Laihia, eläkeläinen Jorma Kivi, kirjailija Arto Koskinen, kirjailija ja ylioppilasmerkonomi Timo Koskinen, koneistaja, pääluottamusmies Mika Lohi, levyseppähitsaaja, pääluottamusmies Antti Maijala, nuoriso-ohjaaja Mira Nurmi, eläkeläinen Pirkko Seppi,  eläkeläinen Hannu Sironen ja eläkeläinen Aila Toivonen.

Mira Nurmi, Mika Lohi, Aila-Toivonen ja Antti-Maijala.

Ensimmäistä kertaa kuntavaaliehdokkaaksi lähtevä Mira Nurmi on 23-vuotias nuoriso-ohjaaja.  Hän tekee lastensuojelun kehittämistyötä Pesäpuu ry:ssä Tampereella ja asuu Viialassa. Mira Nurmi haluaa vaikuttaa nuorten hyvinvointiin. Tärkeintä on saada nuorten ääni kuuluviin myös valtuustossa.   

Nuorten ja lasten hyvinvointi kiinnostaa myös ensi kertaa ehdolle lähtevää, toijalalaista Mika Lohia. Akaassa on viime vuosina ollut runsaasti homeongelmia kouluissa. Hän muistuttaa, ettei kaupunki voi kiertää vastuutaan vaan jokaiselle lapselle on turvattava terveellinen ja turvallinen koulu.

Mika Lohi työskentelee koneistajana Toijala Work osakeyhtiössä. 39-vuotias Lohi on myös työpaikkansa pääluottamusmies.  Edellisissä kuntavaaleissa hän harkitsi jo ehdokkuutta, mutta päätti sitten keskittyä juuri aloittamaansa pääluoton tehtävään.

Kylmäkoskelta ehdolle ovat lähdössä Antti Maijala ja Aila Toivonen. Eläkkeellä oleva Toivonen on asunut Akaassa 27 vuotta, kuntavaaliehdokkaaksi hän on lähdössä ensimmäistä kertaa. Kylmäkosken asemalla asuvalle Toivoselle tärkeätä on tuoda esille oman kylänsä asioita.

Kumera Machineryssä pääluottamusmiehenä toimiva, levyseppähitsaaja Antti Maijala on toiminut kaupunginvaltuutettuna nykyistä kautta edeltävällä kaudella, vuosina 2012-2017.  Hän sanoo veren vetävän päätöksentekijäksi ja kiinnostuksen kohteita on monia: sivistyslautakunnan asiat, liikunta ja urheilu sekä tietysti nuorten asiat. 

Myös elinkeinoelämän ja työllisyys ovat 37-vuotiaan ammattiyhdistysaktiiville, Etelä-Pirkanmaan Teollisuustyöväen ammattiosasto 169:n puheenjohtajalle tärkeitä. Maijalan mukaan Akaalla on paljon mahdollisuuksia, kunhan tehdään yhteistyötä yli puolue- ja aluerajojen.

Lauantaina Toijalan torilla esittäytyivät Akaan vasemmiston kuntavaaliehdokkaat (vasemmalta) Arto Koskinen, Antti Maijala, Juhani Jara, Mira Nurmi, Hannu Sironen, Aila Saranpää, Jari Laihia ja Mika Lohi.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *