Artikkeli: Tampere

6.10.2020 klo 16:26

Uusia tamperelaisia vasemmistolaisia yhdisti palo toimintaan

Ihmisiä istuu pöytien ääressä keskustelemassa isossa huoneessa. Pöydillä on papereita.
Uusien illassa keskusteltiin ryhmissä, mikä vasemmistossa houkuttelee ja mitä vasemmiston tulisi kaupungissa tehdä. Osallistujilla oli selkeät näkemykset siitä, mitä Tampereella ja Suomessa tulisi korjata. (Kuva: Oskari Jokinen)

Ilmasto, vähävaraiset ja äärioikeiston nousu. Nämä huolet yhdistivät uusia ja vanhojakin vasemmistoliittolaisia maanantaina järjestetyssä Tampereen Vasemmistoliiton uusien illassa. Toimistolle Ylävitoseen kokoontui reilut kymmenen vasemmistolaista tai vasemmistosta kiinnostunutta keskustelemaan, mitä vasemmiston tulisi Tampereella tehdä.

Tampereen Vasemmistoliiton aktiivi Oskari Jokinen ja Tampereen vasemmistoliiton kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jouni Sirén juonsivat tilaisuuden ja kertoivat paikalla oleville, mistä vasemmistossa oikein on kyse. Lisäksi seuraan liittyivät kaupunginvaltuutetut Minna Minkkinen ja Milka Hanhela videotervehdysten muodossa kertoakseen terveisiä kaupunginvaltuustosta.

Palo toimintaan

Paikalle saapuneille uusille vasemmistoliittolaisille oma puoluekanta ja näkemys yhteiskunnan tilanteesta oli selvä ja hyvin yhtenevä. Paikalla olijoita huolettivat niin ihmisoikeudet, yhteiskunnasta syrjäytettyjen pärjääminen kuin poliisin viikonloppuinen ylilyönti Helsingissä Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä.

Uusia vasemmistoliittolaisia kiinnosti ennen kaikkea mahdollisuus toimia ja näkyä konkreettisesti Tampereella. Keskusteluissa nousi esiin niin suoraa toimintaa, kulttuuritapahtumia kuin ihmisten kohtaamista lähiöissä. Paikalle saapuneille oli itsestään selvää, että puolueessa toimiminen ei ole vain sivusta seuraamista, vaan aktiivista kansalaisuutta.

Tapahtumassa tutustuttiin, jaettiin ajatuksia ja myös verkostoiduttiin. Koronan luomasta epävarmuudesta huolimatta tilaisuuden päätteeksi ilmassa oli vahva toive siitä, että tamperelaisten vasemmistolaisten olisi mahdollista tavata pian taas uudelleen, jotta yhteistä toimintaa päästäisiin porukalla ideoimaan ja toteuttamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *