Artikkeli: Pirkanmaa, Urjala, Vasemmisto

7.11.2020 klo 12:54

Politiikkaa ja kahvia Urjalan torilla

Ennen yleisöryntäystä. Akaan vasemmiston Marjatta Kivi ja Mira Nurmi kutsuivat toriväkeä kahville ja jutulle. (Kuva Jorma Kivi).

Vasemmistoliiton akaalaisia aktiiveja ja kuntavaaliehdokkaita pistäytyi Urjalan torilla perjantaina. Tori kuhisi väkeä, niin ostajia kuin myyjiäkin.

– Oikein vanhan ajan toritunnelmaa. Vasemmiston teltalla kävikin hyvin väkeä, kahvia sekä omatekoista pullaa meni mukavasti. Saimme jopa tiukkaa keskustelua aikaiseksi poliittisesta tilanteesta niin valtakunnan kuin paikallisellakin tasolla, kuvailee Marjatta Kivi toritunnelmia. 

Mukana torilla olivat myös akaalaiset vasemmiston kuntavaaliehdokkaat Aila Toivonen, Mira Nurmi, Juhani Jara ja Jorma Kivi. 

Vasemmistolle yhdistys Urjalaan?

Urjalassa ei ole vasemmistolla yhdistystä eikä kuntavaaleissa ole ollut useaan vuoteen vasemmiston ehdokkaita. Eduskuntavaalitulosten perusteella vasemmistoliiton ehdokkaalla olisi mahdollisuus tulla valituksi Urjalan kunnanvaltuustoon, mutta vasemmistolla ei kuitenkaan ole ollut ehdokkaita paikkakunnalla. 

Eduskuntavaalitulosten perusteella vasemmistoliitolla olisi mahdollista saada valtuustopaikka Urjalassa. Ehdokkuudesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä joko Akaan vasemmistoon tai vasemmistoliiton Pirkanmaan piirijärjestöön. (Kuva Sinikka Torkkola.)

Vasemmiston käynti osoittautuikin perustelluksi. Yleisön kiinnostus todisti selvästi vasemmistoliitolla olevan kysyntää Urjalassa.

– Parasta antia oli se, että keskustelimme pitkään henkilön kanssa, jolla on mielenkiintoa perustaa vasemmistolle oma paikallisosasto Urjalaan. Eikä hän täysin tyrmännyt myöskään ehdokkuutta kuntavaaleissa. Asiaan palataan vielä uudestaan ja lupasimme kaiken mahdollisen tukemme, jotta asia etenisi. Lupasimme myös tukea yhdistyksen perustamisen aiheuttamissa kuluissa, tiivistää Marjatta Kivi kokemuksia vasemmiston toritapahtumasta Urjalasta.

Urjalan valtuustossa vasemmistoliitto sai viimeksi paikan vuoden 1992 vaaleissa 144 äänen ja 4,1 prosentin kannatusosuuden siivittämänä. Viimeksi vasemmistolla oli ehdokkaita Urjalassa vuoden 2000 kuntavaaleissa, mutta 43 ääntä ja 1,5 prosentin kannatusosuus ei riittänyt valtuustopaikkaan.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa valtuustopaikkaan olisi riittänyt 92 ääntä. Vuoden 2019 eduskuntavaleissa vasemmistoliiton ehdokkaat saivat Urjalassa 106 ääntä, joten edellytyksiä kuntavaaliehdokkaiden vaalimenestykselle on olemassa.

Kommentteja: 1

  1. Onkos toi Urjalan paikallisosasto asia edennyt? Olen itse muuttanut Urjalaan 8 vuotta sitten ja viime kunnallisvaaleissa ihmettelin kun ei vasemmistoliitolla ollut ehdokkaita lainkaan, ei oo näköjään ollut vuosiin. Itse en kuulu vasemmistoliittoon enkä muuhunkaan puolueeseen mutta tavallisena työläisenä ( suutari) näen sen ainoana vaihtoehtona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *