Artikkeli: Tampere

26.11.2020 klo 11:38

Tampereen Vasemmisto vaatii kaupunkia turvaamaan tilat Arttelista häädettäville järjestöille

Tammelan Salhojankadulla sijaitseva Artteli toimii tällä hetkellä tukikohtana useille erilaisille yleishyödyllisille järjestöille. Rakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen ajaa nämä järjestöt sieltä ulos. (Kuva: Cai Melakoski)

Tampereen Vasemmisto vaatii kaupunkia varmistamaan toimitilat järjestöille, jotka häädetään Kumppanuustalo Arttelista. Rakennuksen omistaja on ilmoittanut halustaan muuttaa rakennus asunnoiksi. Tällä hetkellä Artteli on tukikohta 22 eri sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen järjestölle. 

Tampereen Vasemmisto lausuu keskiviikkoisessa syyskokouksessaan julkaistussa kannanotossa, että kohtuuhintaiset toimitilat ovat elinehto näille järjestöille. Syyskokouksessa vaadittiinkin kaupunkia tarjoamaan järjestöille näiden tarpeita vastaavia tiloja.

– Kaupungilla on kiinteistöjä, joita se aikoo myydä. Samaan aikaan moni järjestö ja kulttuuritoimija etsii tiloja. Ennen myyntipäätöstä kaupungin pitää tarjota tilojaan järjestöille ja myydä kiinteistöt vain, jos ne eivät sovellu järjestöjen käyttöön, lausuu Tampereen Vasemmiston puheenjohtajana jatkava Jouni Sirén.

Tiloja tarjoamalla Tampereen kaupunki voi osoittaa tukevansa kansalaisjärjestöjen toimintaa ja mahdollistavansa monimuotoisen ja elävän kaupungin, Tampereen Vasemmisto muistuttaa.

Uusi kunnallistoimikunta aloittaa työnsä

Tampereen Vasemmiston kunnallisjärjestö kokousti keskiviikkona koronavarotoimenpiteiden saattelemana. Hybridikokousta oli puheenjohtamassa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh. Arttelia koskevan kannanoton lisäksi kokouksessa valittiin vuoden 2021 kunnallistoimikunta, edistettiin kuntavaalityötä ja keskusteltiin Tampereen Vasemmiston järjestörakenteen kehittämisestä.

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana jatkaa Jouni Sirén ja varapuheenjohtajana Anu Ropponen.

Kunnallistoimikunnan varsinaisiksi jäseniksi valittiin lisäksi Leena Haapa-aho, Ilkka Hirvi, Ari Jalava, Oskari Jokinen, Mirja Juusola, Juho Mäntysalo, Tapani Peltomaa, Johanna Repo, Sinikka Torkkola ja Markku Uusiniemi.

Varajäseniksi valittiin Raine Koivumäki, Veijo Laitinen, Minna Malkamäki, Liban Sheikh ja Annu Toljola.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *