Artikkeli: Tampere

16.2.2021 klo 15:58

Saara Pape: toimintaa osattomuutta vastaan

Päivällä kauppa- ja puistoretkelle, illalla keikalle - matka Rantaperkiöstä keskustaan taittuu kesäisin mieluiten veneellä. 

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Saara Pape: 

– Mielikuva kulttuurimyönteisestä, monimuotoisesta, eläväisestä ja helponkokoisesta kaupungista sai minut 14 vuotta sitten muuttamaan Tampereelle. Vaikka elämän arvojärjestys ajan kuluessa on muuttunut, päätös on aina tuntunut oikealta. 

– Olen peloton keskustelija ja yhteisten arvojen puolustaja. Minulle antaa näkökulmaa kuntalaisten ajatteluun se, että tunnen pienituloisten, kuten työttömien ja opiskelijoiden ongelmat ja samaan aikaan toimin hyväosaisten parissa.

– Kunnan talouspolitiikan on oltava realistista, mutta reilua. Vähävaraisille myös omanarvontuntoa eikä pelkkää hengissäpysymistä. 

– On hienoa, että joukkoliikenne kehittyy, leikkipuistoja, uimarantoja ja kauniita luontoreittejä ylläpidetään kiitettävästi ja kulttuuritarjonta on laajaa. Kuitenkin pahoinvoinnin lisääntyminen vaikuttaa kaikkiin kuntalaisiin ja kaupungin ilmapiiriin, joten sitä vastaan on tärkeää tehdä kauaskantoisia ratkaisuja.

– Haluaisin kiinnittää huomiota mielenterveys- ja päihdetyön tärkeyteen, nuorisotyöhön ja osattomuuden tuntemisen ehkäisyyn työttömien ja epätyypillisten työsuhteiden tekijöiden näkökulmasta. Harrastusmahdollisuuksia tulisi tasa-arvoistaa esimerkiksi kulttuurisetelitoiminnalla. 

Maanläheinen kaupunkilainen 

– Asun vuokralla satavuotisessa omakotitalossa Rantaperkiössä perheeni kanssa. Säästä riippuen harrastan hiihtoa tai soutamista ja puutarhatöitä, joskus kärräilen asuntovaunuani Saabin perässä kotimaan retkillä.

– Laitan mielelläni ruokaa myös vieraille, teen käsitöitä ja pidän kundaliinijoogasta ja keikoilla käymisestä.

– Innostun uusista asioista, vaikka uuden kielen opiskelusta, kitaransoitosta, kansalaisopiston kursseista, vaihtelevin tuloksin. Usein hengailen poikani kanssa hänen harrastuksissaan, kirjastoissa tai museoissa ja reissaamme vähintään kerran vuodessa Saksaan hänen isovanhemmilleen.

Kieltenopettaja ja pätkätyöläinen

– Työssäni näen läheltä lasten ja nuorten kautta yhteiskuntamme saavutukset ja ongelmat, kuten myös tällä hetkellä ylikuormittuneet opettajakollegat. Korvaamattomien kuntatyön tekijöiden jaksaminen ja oikeudenmukaiset työsopimukset täytyisi taata, eikä vain poikkeusoloissa.

– Valtion viime vuosikymmenen koulutusleikkaukset näkyvät konkreettisesti Tampereen koulujen arjessa, resursseja opetukseen sekä varhaiskasvatukseen tulisi ajatella sijoituksena tulevaisuuden Tampereeseen vähintään samalla tavalla kuin uusiin areenoihin.
 

Saara Pape

opettaja, kulttuurituottaja, pätkätyöläinen 

42 -vuotias

asuu Rantaperkiössä 

0503559492

sähköposti: saara.pape[at]gmail.com

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *