Artikkeli: Tampere

11.2.2021 klo 17:12

Airi Karjalainen: kuntayhteistyö on tärkeää

Olen järvi-Suomesta kotoisin ja viihdyn vesistöjen äärellä.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Airi Karjalainen: 

‒ Minun Tampereeni on Sisä-Suomen veturi ja seudun primus motor, joka huomioi naapurit ja kaikenlaiset yhteistyökumppanit. Kaupunki järjestää julkiset palvelut kaupunkilaisten arjen tarpeista lähtien myös yli kuntarajojen. Kaupunki tunnistaa myös menestyksen varjopuolet. Isokaan ei pärjää yksin. 

‒ Tampereen vahvuus on sijainti hyvien liikenneyhteyksien risteyksessä. Tampereen luonnonympäristö on ainutlaatuinen. Vanhasta teollisuuskaupungista on kehittynyt yksi Suomen johtavista tietotekniikan keskuksista yliopiston ja eri oppilaitosten ansiosta. Tampereella myös erikoissairaanhoito on maailman huippua. Kaupungin ilmapiiri on rento ja erilaista toimintaa salliva, jopa kannustava.

‒ Suuren, kasvavan kaupungin varjopuolia on se, etteivät kaikki ole menestyjiä ja se on otettava huomioon. Kaikkien omat voimavarat eivät riitä ja heidän tukipalvelunsa vaativat kehittämistä. Tampere ei ole enää mikä tahansa tuppukylä. Meitä on kohta neljännesmiljoonaa asukasta ja palvelut on järjestettävä sen mukaan. Tamperetta on kehitettävä seudullisesti.

Asukas Härmälästä  

‒ Olen noin vuosi sitten eläkkeelle jäänyt talouspäällikkö, hallintotieteiden maisteri. Olen asunut noin kymmenen vuotta Härmälänrannassa. Harrastan mökkeilyä Pikku-Otavan saaressa Näsijärvellä ja liikuntaa ryhmässä, syksyllä kävin lavatanssijumpassa.

‒ Tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti tämän oman asuinalueen kehittyminen ja kuinka tuo kunnanraja on asukkaiden arkielämässä huomaamaton, mutta hallinnollisesti suuri este. Kuntarajan molemmin puolin asukkailla on samat tarpeet ja välimatkaa sata metriä.

‒ Toinen askarruttava asia on suhtautuminen yli 65- vuotiaisiin. Ovatko ikäihmiset myös kunnallisessa päätöksenteossa oman elämänsä subjekteja vai toimenpiteiden kohteita?

Osaamista ja kokemusta tarjolla

‒ Työurani on jakaantunut kahteen osaan. Olen toiminut eri puolilla Suomea johtavana viranhaltijana noin 20 vuotta. Samanaikaisesti olin Kunnallisen työmarkkinalaitoksen hallituksen jäsenenä noin kymmenen vuotta. Työni puolesta olen ollut mukana seutuhallinnossa Pohjois-Savossa ja Etelä-Hämeessä.

‒ Toisen osan työurastani tein kahdessa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n  ammattiliitossa talouspäällikkönä. Kaikkiin työtehtäviini on sisältynyt erilaisia yritysten ja yhteisöjen hallituksen jäsenyyksiä. Merkittäviä luottamustoimia ei ole, mutta nyt olisi aikaa, osaamista ja voimia osallistua esimerkiksi kunnallishallintoon luottamushenkilönä.

 

Airi Karjalainen

talouspäällikkö eläkkeellä 

64 -vuotias 

asuu Härmälässä 

0400887599 

sähköposti: airikarjalainen8[at]gmail.com

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *