Artikkeli: Tampere

12.2.2021 klo 08:17

Arja Rantanen: arjen asiantuntija

Kirjasto ja kulttuuri tukee hyvinvointia ja tasa-arvoa sekä ehkäisee eriarvoistumista, tukee oppimista ja kansalaistaitoja.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Arja Rantanen:

‒ Minun Tampereeni olisi kaupunki jossa ihminen pärjää arjessa ja saa palveluita kun niitä tarvitsee. Vamma, kielitaito tai tietotekniikan puute ei ole este avun, tuen tai neuvonnan saamisella. Kaupunki jossa jokainen pääsee osalliseksi kulttuuritarjonnasta niin kokijana kuin tekijänä. Tasa-arvoinen kaupunki. 

‒ Avoimuus, selkeys ja tavoitettavuus määrittelevät minua päättäjänä. En käytä kapulakieltä, kuuntelen ja kohtaan ihmiset ihmisinä. Otan selvää asioista ja perustan päätökseni tiedolle. Olen valmis perustelemaan kantani ja jäämään vähemmistöön, jos päätökset eivät ole arvojeni mukaisia.

‒ Mieluimmin kuitenkin näkisin kaupunkilaiset päättäjinä ja itsensä toteuttajina. 

‒ Tampere on kaunis ja toimiva kaupunki. Teattereita, museoita, liikuntapalveluita ja mahtava kirjastolaitos.

‒ Kaupunki on myös tyly ja toimimaton. Mielenterveys- ja addiktiohoitopalvelut takkuavat, omaehtoisen kulttuurin tekemisen mahdollistavia tiloja ei ole riittävästi ja sosiaali- ja terveyspalvelut ovat riittämättömiä. Tuleva työllisyyden kuntakokeilu on kaupungin elinkeinopolitiikalle tuhannen taalan paikka. Tuleva valtuustokausi näyttää onnistutaanko tässä

‒ On vaikea visioida mistä tuleva valtuusto tulee lopulta päättämään, sillä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja maakuntavaalit 2022 tulevat muuttamaan työnjakoa varmasti. 

‒ Olen paljasjalkainen tamperelainen, syntynyt Nalkalaan. Hervannassa olen asunut 34-vuotta, viettänyt siellä nuoruuteni ja kasvattanut lapseni siellä. Nykyään asun Kaakinmaalla.

Likan porukat 

‒ Perheeseeni kuuluu aikuinen poikani. Elän itsellisen, aikuisen naisen elämää. Työni kaupunginkirjastossa on minulle tärkeä, rakastan kirjastoa. Ystäväpiirini on laaja, kahvin äärellä ratkotaan arjen iloja ja suruja. Ilman perhettäni ja ystäviäni en pärjäisi.

‒ Laulaminen punkbändissä on elämän suola. Kiertueet ja keikat Suomessa ja ulkomailla ovat olleet korkeakouluni. Mitä teenkin, teen sen sydämellä, ihmiseltä ihmiselle.

Likka laikussa 

‒ Työni kirjastovirkailijana on työtä ihmisten parissa. Asiakaspalvelussa yli 30 vuoden aikana olen nähnyt ja näen alati muuttuvan yhteiskunnan vaikutukset. Kirjastoon kaikki ovat tervetulleita ja kaikilla ihmisillä on samat oikeudet ja velvollisuudet.

‒ Se on ihan parasta vaikuttamista, kun annan juuri lukemaan oppineelle lapselle ensimmäisen kirjastokortin, opetan e-kirjan lataamisen tai vien asiakkaan sen aineiston ääreelle, jota hän tarvitsee. Sillä lukeminen ja opiskelu mahdollistaa vaikuttamisen. Ja minä saan joka päivä auttaa ihmisiä sen äärelle.

Arja Rantanen 

kirjastovirkailija, muusikko, Tampereen likka 

54 -vuotias

asuu Kaakinmaalla

sähköposti: likanporukat[at]gmail.com

facebook

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *