Artikkeli: Tampere

16.2.2021 klo 07:57

Anu Ropponen: tehdään Tampereesta ekososiaalisesti kestävä

Pispalan lukuisat mäet ja rappuset kutsuvat liikkumaan, lasten kanssa leikkimään ja järvimaiseman muutoksia ihailemaan. 

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Anu Ropponen:

– Minun Tampereeni on elinvoimainen, tänne on helppo tulla ja täällä on helppo asua ja liikkua. Päätöksenteon tulee perustua ekososiaalisesti kestäviin arvoihin. Tämä tarkoittaa, että kaupunkia suunnitellaan sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla, jotta kaikilla, ei vain harvoilla, olisi täällä hyvä olla- myös tulevaisuudessa. 

– Päättäjänä olen helposti innostuva, ja toiminnallani innostan myös muita. Paperit ovat usein sekaisin, mutta tavoite on aina kirkkaana mielessä ja sitkeästi niitä kohti työskentelen.

– Helposta en hätkähdä, ja suustani osaan tarvittaessa olla naseva. Yleensä olen kuitenkin rauhallinen, diplomaattinen ja sovitteleva. Epäoikeudenmukaisuutta siedän huonosti, rasismia ja seksismiä en ollenkaan.

– Tampereella on upea luonto, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja vilkas kulttuurielämä. Vetovoimaiseen kuntaamme muutetaan, mutta tarvitaan tekoja, jotta täällä halutaan pysyä. Elämäntilanteesta riippumatta kuntalaiset tarvitsevat laadukkaat, oikea-aikaiset ja saavutettavat palvelut. Panostetaan palveluihin, investoidaan ihmisiin.

– Ympäristö ei voi odottaa, vaan meidän on tehtävä entistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa myös kunnissa. Tampereen tulee olla esimerkki muille.

– Meillä on huiput opettajat, mutta kouluihin tarvitaan lisää aikuisia. Oppilashuoltoa on siksi parannettava. 

Arjen asiantuntija

– Silloin kun en ole harrastamassa politiikkaa, puuhailen todennäköisesti jollakin tavalla muuten sosiaalityön teemojen parissa. Syksyllä 2019 perustin sosiaalityölukupiirin, ja sitä kautta olen voinut yhdistää nämä kaksi itselleni rakasta harrastusta.

– Kolmen lapsen äitiys on parasta ja vaikeinta, mitä tiedän. Lasten kanssa oleminen palauttaa maanpinnalle ja muistuttaa, miksi paremman huomisen eteen kannattaa taistella.

– Nautin luonnosta, järvistä ja metsistä ja onneksi niitä Tampereelta löytyy. Kaunis, rauhoittava elinympäristö lisää hyvinvointia ja kannustaa myös sitä suojelemaan

Sosiaalityön asiantuntija

– Toimin sosiaalipäivystäjänä Acutassa, missä parhaimmillaan tehdään moniammatillista yhteistyötä ja annetaan ihmisille samalla sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ohjausta, neuvontaa ja apua. Rakenteellisesta sosiaalityöstä innostuvalle tämä on ollut loistava näköalapaikka siihen, miten palvelut toimivat ja missä vielä on haasteita, oli sitten asiakkaana vauva tai vaari.

– Pitkän työkokemuksen tuomaa asiantuntijuutta olen hyödyntänyt Tampereen vasemmiston aktiivina, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuutettuna sekä tästä vuodesta alkaen myös Sosiaalityöntekijöiden seuran hallituksessa.

Anu Ropponen

laillistettu sosiaalityöntekijä (VTM), erikoissosiaalityöntekijä (rakenteellinen sosiaalityö) 

43 -vuotias

asuu Pispalassa

sähköposti: anuropponen[at]yahoo.com

twitter

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *