Artikkeli: Tampere

12.2.2021 klo 12:08

Juhapekka Lindfors: ihmiset, eläimet ja ympäristö

Tampereella parasta ovat monipuoliset ulkoilumaastot, mitkä tarjoavat kaikille jotain. Lähes kymmenvuotias Arttu-koira vielä innolla menossa mukana.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Juhapekka Lindfors:

‒ Minun Tampereeni on tarkoitettu sen kaikille asukkaille, myös eläimille. Se panostaa kuntalaisten palveluihin ja näkee myös kvartaalia kauemmaksi. Se on vihreä kaupunki, joka ymmärtää puhtaan luonnon merkityksen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Talous on vain työkalu, ei milloinkaan itseisarvo. 

‒ Päättäjänä olisin piristävä väriläiskä. Puhun, kun se on tarpeellista, mutta en koskaan turhaan vain muodon vuoksi. Olen kuitenkin tottunut puhumaan suoraan ja ajatuksistani kerron avoimesti. Olen harkitsevainen ja tarkastelen mielelläni eri näkökulmia. Osaan myös kuunnella mitä muilla on sanottavanaan. Nöyrä saatan olla, mutta nöyristely ei ole koskaan kuulunut tapoihini. Minua on vaikea vaientaa. 

‒ Tampere on synnyinkaupunkini, johon olen kiintynyt. Täällä on ollut hyvä elää, enkä ole kokenut tarvetta muuttaa. Se on aina tarjonnut kaiken tarpeellisen.

‒ Se on riittävän pieni pitääkseen välimatkat kohtuullisina, mutta myös riittävän suuri tarjotakseen välillä mahdollisuuden vaihtaa maisemaa. Tampere on monipuolinen kunta vesistöjen varrella ja idyllinen paikka luonnon lähellä.

‒ Se on kulttuurillisesti sekä historiallisesti merkittävä kaupunki ja kasvukeskus. Sen kaiken kasvun keskellä olen kuitenkin ollut kovasti huolissani, kuinka luontoa on toistuvasti raivattu ihmisten tarpeiden tieltä.

Pessimistinen optimisti 

‒ Olen mies, jolla on vahva oikeudentunto. En ole kiinnostunut puoluepoliittisesta pelaamisesta tai oman edun tavoittelusta. Yritän oikeasti olla jotain parempaa. Olen tulisieluinen ja toisinaan kova kuoreltani, mutta rinnassani sykkii lämmin sydän. Luonteeltani olen rohkea ja luotettava. Läheisilleni olen valmis antamaan paljon, mutta luottamukseni voi menettää vain kerran. Luonnon ja kaiken elävän kunnioittaminen on mielestäni elämän jatkumon edellytys. Me ihmiset olemme siitä vain pieni osa, eikä meidän tulisi asettaa itseämme sen kokonaisuuden yläpuolelle. Sen taistelun tulemme vain häviämään.

Turvaajasta ymmärtäjäksi

‒ Olen mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja. Työskentelen ohjaajana Tampereen kaupungin asumisyksikössä. Aikaisemmin työskentelin turvallisuusalalla vartijana noin kuuden vuoden ajan, joista kaksi vuotta vuoroesimiehenä.

‒ Ammattiyhdistysaktiivina olen toiminut jo toistakymmentä vuotta ja ollut sen aikana kyllä monessa mukana. Tällä hetkellä toimin Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer:in Tampereen ao 631 ry:n hallituksessa, sekä omalla työpaikallani sen yhdysjäsenenä.

‒ Olen Tampereen kaupungin varavaltuutettu ja sen yhden jaoston sekä lautakunnan jäsen. Vasemmistoliittoon liityin vuonna 2014.

Juhapekka Lindfors 

Ohjaaja (mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja) 

37 -vuotias, asuu Kaakkois-Tampereella

sähköposti: info[at]juhapekkalindfors.fi

facebook

twitter

instagram

verkkosivu

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *