Artikkeli: Tampere

5.2.2021 klo 13:10

Atte Toikkanen: ratkaisuja ilman rankaisua

Pidän Hiedanrannan vanhan tehdasalueen ympäristöstä ja tunnelmasta. Se on todella omalaatuinen kulttuurinäyttämö Tampereen alueella. (Kuva:Emmi Ekilä)

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Atte Toikkanen:

 Mun Tampereella kulttuuri kukoistaa ja ihmiset saa tarvittavaa apua ajoissa. Kasvava kaupunki tarvitsee ihmis- ja ympäristöystävällistä politiikkaa leikkauksien sijaan. Tampereen pitää olla kaikille, ei vain harvoille hyvä paikka asua. 

 Päättäjänä olisin oikeudenmukaisuutta ja heikomman asemaa puolustava aktiivinen toimija. Päättäjän pitää olla selkeä mielipiteissään ja olla pelkäämättä nostaa kissaa pöydälle niistä asioista mitkä ovat huonosti.

 Aktivistitaustani antaa minulle näkökulmia myös perinteisen puoluepolitiikan ulkopuolelta, jotka toimivat eduksi kun tehdään kunnianhimoista vasemmistolaista politiikkaa. 

Hyvää Tampereella: toimiva joukkoliikenne ja halu parantaa sen toimivuutta jatkuvasti. Myös Tampereen kulttuuritarjonta ja opiskelumahdollisuudet ovat ehdottomasti tämän kaupungin vahvuus.

 Parannettavaa : Päihde- ja mielenterveyspalveluiden jonot ovat aivan liian pitkät ja ihmiset jäävät liian usein tyhjän päälle odottamaan hoitoon pääsyä, ilman hoitokontakteja.

 Ilmastopolitiikassa haluaisin kiinnittää huomiota kaupunkisuunnittelun ja rakennuskannan uudistamisen tärkeyteen. Tarvitaan konkreettisia tapoja uudistaa rakennuskantaa ekologisesti kestävämmäksi. 

 Olen kasvanut lapsuuteni ja nuoruuteni Hervannassa, josta muutin 18-vuotiaana keskustaan ja nykyisin asun Kalevassa. Asun avovaimon ja koiran kanssa. Tällä hetkellä valmistaudun yliopiston pääsykokeisiin.

Paljasjalkainen punkkari 

 Harrastan musiikkia ja olen soittanut erilaisissa kokoonpanoissa 13-vuotiaasta asti. Nykyään bändejä on muutamia ja normaalioloissa keikkoja kertyy noin 35-40 vuodessa. Lisäksi luen kirjoja ja vietän paljon aikaani tutkien yhteiskunnan ilmiöitä.

 Punk ja Hardcore -alakulttuuri on toiminut minulle erittäin suurena tekijänä poliittiseen heräämiseeni ja yhteisöllisyyden ymmärtämiseen.

 Valmistuin vuonna 2015 ravintola-alan ammattitutkinnon suorittaneena ja jäin suoraan työelämään. Tein ravintolatöitä aina vuoden 2020 joulukuuhun asti, kunnes päätin että haluan siirtyä kohti uusia tuulia. Haaveenani olisi päästä yliopistoon lukemaan filosofiaa.

Antifasistinen rafladuunari 

 Aktivistina olen ollut varsinkin antifasistisen toiminnan parissa ja jossain määrin myös eläinoikeusliikkeessä. Antifasistinen toiminta on keskittynyt lähinnä arkipäiväiseen taisteluun fasismia ja rasismia vastaan, mutta olen ollut myös mukana järjestämässä tukikonserttia jossa kerättiin rahaa Global Clinic -järjestölle, joka tekee työtä paperittomien terveydenhuollon parissa.

Atte Toikkanen

 

muusikko,
entinen ravintolatyöntekijä

24 -vuotias
asuu Kalevassa

facebook

twitter

instagram

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *