Artikkeli: Tampere

5.2.2021 klo 07:49

Minna Minkkinen: pormestariehdokas ruohonjuuritasolta

Rakastan ladata akkuja luonnossa Freddie Mercury koiran kanssa. Luonto on Itseisarvo ja sitä pitää suojella ja vaalia, ei vain meidän vuoksi vaan kaikkien tulevien sukupolvien vuoksi.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Minna Minkkinen:

– Minun Tampereeni on hyvä koti kaikille, ei vain harvoille. Minun Tampere on kaupunki, jossa kuka tahansa voi luottaa siihen, että saa apua aina tarvittaessa ja pärjää elämässä sellaisena kuin on. Minun Tampereella on vilkas kaupunkikulttuuri ja vireät lähiöt. Tampere on tulevaisuudessa hiilinegatiivinen kaupunki, josta muut kaupungit ottavat mallia. Minun Tampereella on hyvä elää. 

Kalevasta korkeimmalle pallille

– Olen sitoutunut ja tunnollinen. Paljasjalkaisena tamperelaisena olisi valtava kunnia toimia pormestarina Tampereella. Esimieskokemukseni olen hankkinut toimiessani erilaisissa tehtävissä niin ihmisoikeusjärjestöissä kuin urheilujärjestöissä. Olen tehnyt työurani heikoimmassa asemassa olevien tamperelaisten kanssa ja haluan tuoda tämän kokemuksen Tampereen ylimmälle päätöksenteon tasolle. Työni päihdepalveluissa, lastensuojelussa ja vanhusten hoivassa antavat minulle paloa rakentaa entistäkin parempaa Tamperetta. 

– Parasta: Turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö, toimivia julkisia palveluita, työ- ja opiskelumahdollisuuksia. Mahdollisuus toteuttaa ja nauttia taiteesta sekä elävästä kaupunkikulttuurista. Mahdollisuudesta nauttia luonnosta.

– Korjattavaa: lähiöiden kehittäminen, sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuden parantaminen ja kynnysten madaltaminen, edelleen kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan tekeminen, turvallisen koulunympäristön takaaminen, köyhyyteen ja eriarvoistumiseen puuttuminen. Työllisyyteen panostaminen jatkossakin, monimuotoiseen kulttuuriin panostamista, lastensuojelun sijaishuollon laitospalveluiden oman tuotannon lisääminen.

Ruohonjuuritason kokenut päättäjä

– Olen toisen kauden valtuutettu ja ollut mukana kuntapolitiikassa jo yli kymmenen vuotta. Politiikan lisäksi olen ollut vapaaehtoisena ihmisoikeusjärjestössä, urheilujärjestössä ja maajoukkueessa. Olen mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia, kuten Prideja ja urheilukisoja. Nyt kumpikin harrastus on jäissä koronan takia. Asun Kalevassa vaimon, kahden rescue-kissan ja koiran kanssa. Harrastan opiskelua ja koiran kanssa lenkkeilyä. Opiskelen avoimessa yliopistossa sosiaalityötä, jos hyvin käy olen ensi syksynä maisteriopinnoissa yliopistolla. Lataan akkuja metsäretkillä, teatterissa, katsomalla hyviä rikossarjoja ja kuuntelemalla äänikirjoja.

Lastensuojelutyöntekijä ja päättäjä 

– Työskentelen lastensuojelussa Tampereella. Työkokemusta minulla on päihde- ja mielenterveystyöstä sekä työstä asunnottomien kanssa. Lähihoitajana olen myös työskennellyt vanhuspalveluissa. Koulutukseltani olen sosionomi ja lähihoitaja.
– Toinen puoli arjesta kuluu päättäjänä. Olen toista kautta valtuutettuna, puolueen varapuheenjohtaja ja Kuntaliiton hallituksen varajäsen. Päätöksenteon arki pyörii siis isosti kuntapoliittisten kysymysten parissa ja se on erittäin kiinnostavaa. Puolueen varapuheenjohtajana pääsee tapaamaan valtuutettuja ympäri Suomen ja ymmärtämään kuntapolitiikkaa paremmin. Yritän tuoda tämän kokemuksen ja työkokemukseni osaksi päätöksentekoa.

Minna Minkkinen 

sosionomi (amk), kaupunginvaltuutettu

36 -vuotias, asuu Kalevassa

facebook

twitter

verkkosivu (vasemmistoliiton sivuilla)

verkkosivu

instagram

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Kommentteja: 1

  1. Kiitos, kun jaksat tehdä töitä toisten eteen. Voimia ja jaksamista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *