Artikkeli: Tampere

26.2.2021 klo 12:13

Jari-Pekka Kanniainen: positiivista muutosta

Vaikka tuulisi ja kylmä purisi, on hyvä edetä kohti positiivista muutosta. Ulkoilu on minulle tärkeä osa yhteyden pitämistä luontoon ja ympäristöömme.(Kuva:Anna-Reetta Kytölahti)

Tamperelaiset kunnallisvaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Jari-Pekka Kanniainen:

‒ Tampere on keskustaansa laajempi, elävä ihmisten keskittymä. Edustan hervantalaisia, kulttuuri-ihmisiä, joukkoliikenteellä liikkuvia sekä ympäristönsä huomioivia. Bussit, ratikka ja pyöräilyreitit ovat sujuvia, myös talvella. Täällä on hyvät perus- ja ennaltaehkäisevät palvelut ja tarjonta. 

‒ Olen hervantalainen julkisen hallinnan ja korkeakoulutuksen tutkija, ja haluan päätöksentekoon tietopohjaa ja ihmisoikeuksien kunnioittamista. Haluan edistää kasvisruokailua ja ympäristöarvoja kaupungin päätöksenteossa sekä haluan päättäjillä olevan hyvän suhteen ympäristöömme. Kun arvioin päätettäviä asioita, en hösi, ja kun annan tunteiden vaikuttaa, on empatia niistä tärkein. 

‒ Rahoitusta pitäisi lisätä ja asiakasmaksuja poistaa muun muassa mielenterveys-, päihde-, maahanmuuttajien, opiskelijoiden sekä yleisemmin peruspalveluihin liittyen. Tykkään Tampereella hyvästä joukkoliikenteestä, mutta vuosien varrella olen melko pettynyt talvipyöräilyn mahdollisuuksiin. Ympäristöarvoja tulisi ottaa huomioon paremmin kaikissa julkisissa ja konserniin kuuluvissa palveluissa, niin kasvisruokailussa kuin esimerkiksi energiankäytössä.

Tutkija ja muusikko

‒ Olen tullut Tampereelle Oulusta, ja asunut Tampereella kuusi vuotta. Olen asunut muun muassa Nekalassa, keskustassa Aleksanterinkadulla sekä Hervannassa. Tunnen hyvin kaupungin menoa sekä hiljaisemmissa yhteisöissä että vilkkaimmissa. Olen viettänyt suuren osan ajastani Tampereella yliopistolla opiskelijana ja työntekijänä. Moni saattaa tietää minut yliopistojen yhdistymisessä ylioppilaskunnissa toimineena yhdistymiskoordinaattorina. Elän parisuhteessa Tampereen Hervannassa. Harrastan tietokone- ja lautapelejä sekä soitan metallibändissä. 

Sosiaalialalta yliopistomaailmaan

‒ Työskentelen tutkijana eurooppalaisessa yliopistojen kehittämishankkeessa. Teen samalla väitöskirjaa Suomen korkeakoulujärjestelmän hallinnasta ja ohjauksesta. En tällä hetkellä ole luottamustehtävissä ylioppilaskunnassa tohtoriopiskelijan äänenä toimimista lukuun ottamatta. Luottamustehtäviä sen sijaan on aikaisemmin ollut moninaisia ja olen toiminut niin Vasemmistonuorten piirin puheenjohtajana kuin valtakunnallisen Vasemmisto-opiskelijoiden johtotehtävissä. Luottamustoimien lisäksi olen työskennellyt opiskelijaliikkeessä sekä sosiaali- ja kaupan alan tehtävissä. 

Jari-Pekka Kanniainen

tutkija, HTM ja sosionomi (AMK) 

36 -vuotias

asuu Hervannassa 

facebook

twitter

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *