Artikkeli: Tampere

12.2.2021 klo 17:21

Jouni Sirén: intohimona reilu ja viihtyisä Tampere

Muutin vuosi sitten Kalevan puistotielle. Viihdyn mainiosti! Täällä on vanhoja puita, kivoja ravintoloita ja elävä tori. Metsään ja rantaan voi kävellä.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Jouni Sirén:

‒ Unelmieni Tampereella asukkaat tuntevat, että heistä välitetään. Jokainen saa tarvittaessa tukea ja hoivaa. Lääkäriin pääsee nopeasti. Koulut ovat huippuja ja kaikki asuinalueet viihtyisiä. Kulttuuritarjontaa ja harrastusmahdollisuuksia on runsaasti. Kaduilla ja toreilla on elämää. Liikkuminen on sujuvaa. 

‒ Kuntapäättäjän pitää kuulua ja kuunnella. Olen aina pyrkinyt auttamaan kaupunkilaisia: etsinyt vastauksia heidän kysymyksiinsä ja vienyt heidän asioitaan eteenpäin. Minusta se on poliitikon tehtävä.

‒ Myös avoimuus on tärkeää. Jokaisen yhdyskuntalautakunnan kokouksen jälkeen kerron Facebook-sivullani, mitä kokouksessa päätetty ja miten itse olen äänestänyt. 

‒ Tampere on ansaitusti suomalaisten suosikkikaupunki. Täällä on kulttuuria joka lähtöön, luonto on lähellä ja ravintolaelämäkin kukoistaa.

‒ Kehitettävää silti on. Eriarvoisuuden kasvu on pysäytettävä. Työttömiä on liikaa. Kaikille pitää turvata hyvät terveys- ja sosiaalipalvelut, koulut ja päiväkodit – ja niiden työntekijöille hyvät työolot. Taiteen ja kulttuurin tekijöitä on tuettava.

‒ Tarvitaan lisää kohtuuhintaisia asuntoja sekä sinkuille että perheille eri puolilla kaupunkia. Lähiöitä pitää kehittää siinä missä keskustaakin. Julkisen liikenteen pitää olla sujuvaa myös ratikkareitin ulkopuolella. 

‒ Olen syntyperäinen tamperelainen duunariperheestä. Lapsuuteni vietin Nekalassa ja nuoruuteni Annalassa. Olen asunut myös Hervannassa, Kaukajärvellä, Härmälässä ja keskustassa.

Sosiaalinen kaupunkiviljelijä

‒ Ammatiltani olen kääntäjä. Opiskeluaikana työskentelin hoitoapulaisena.
Kesät vietän siirtolapuutarhamökillä Raholassa. Talvella uin, luen, laulan karaokea ja parannan maailmaa politiikassa ja kansalaisjärjestöissä. Töihin ja kokouksiin kuljen pyörällä.

‒ Ystäväni kehuvat minua mukavaksi ja solidaariseksi. Pidän talkoomeiningistä ja illanvietoista kivojen ihmisten kanssa. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi kissaa.

‒ Työpaikkani on kääntäjien ja tulkkien osuuskunta, jonka perustimme opiskelukavereideni kanssa vuonna 1993. Olen varavaltuutettu ja vasemmistoliiton edustaja Tampereen yhdyskuntalautakunnassa, joka päättää kaavoituksesta ja rakentamisesta. Suuri intohimoni on viihtyisän kaupunkiympäristön rakentaminen ja lähiöiden kehittäminen. Myös viheralueiden ja historiallisten asuinalueiden ja rakennusten säilyttäminen on minulle tärkeää. Olen ollut myös kaupungin hankinnoista vastaavan Tampereen Logistiikan (nykyinen Tuomi Logistiikka) johtokunnassa ja Tampere-talon hallituksessa. 

Jouni Sirén 

kääntäjä, osuuskuntayrittäjä 

54 -vuotias, asuu Kalevassa

0407247640 

sähköposti: jouni.siren[at]protonmail.com

twitter

instagram

verkkosivu

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *